Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Ίδρωσε” αλλά νίκησε

“Ίδρωσε” αλλά νίκησε

mantzaris celebration

mantzaris-celebration

Σε ένα από τα πιο δυνατά του φιλικά, ο Ολυμπιακός έδειξε εκ νέου θετικά στοιχεία, επικρατώντας της Ούνικς Καζάν με 70-65, στο πλαίσιο του τουρνουά “Πέτρος Οικονομάκης” που διεξάγεται στο Ρέθυμνο, κάνοντας θρίλερ τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης!

Παρότι, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 65-55 λίγα λεπτά πριν το φινάλε, η Ούνικς ισοφάρισε, αλλά ο Μάντζαρης ήταν αυτός που “καθάρισε” την παρτίδα για τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας γκαρντ ευστόχησε σε μια βολή, έπαιξε εξαιρετική άμυνα στον Λάνγκφορντ και με τρίποντο στα 10’’ έστειλε την ομάδα του στο +4 (69-65).

Στη 12άδα του Ολυμπιακού επέστρεψαν οι Σπανούλης και Ντάνστον, ενώ εκτός έμεινε ο Σίμονς για λόγους τακτικής και ο Πρίντεζης που αισθάνθηκε ενοχλήσεις και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί, ώστε να είναι απολύτως έτοιμος κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Μουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα στην αναμέτρηση, με τις δύο άμυνες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, κάτι που οδηγούσε σε πολλά λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση. Το προβάδισμα άλλαζε χέρια συνεχώς, ενώ ο Λάνγκφορντ ήταν ο νούμερο ένα κίνδυνος για την “ερυθρόλευκη” άμυνα. Με τη λήξη του δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγείται 18-16, παρά την αστοχία του στα τρίποντα, σε αντίθεση με την αναμέτρηση κόντρα στο Ρέθυμνο.

Στο ίδιο τέμπο ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο και με τον Ζήση να συνδέεται με το καλάθι, η Ούνικς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 26-26. Κάπου εκεί, ανέλαβε δράση ο Σπανούλης, ο οποίος με πέντε δικούς του πόντους και δύο ασίστ πάρε-βάλε στον Χάντερ, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 35-29 στο ημίχρονο.

Να ξαναμπεί στο παιχνίδι προσπάθησε η Ούνικς, η οποία με την έναρξη το δεύτερου ημιχρόνου μείωσε στον πόντο (39-38) με τον Φίσερ, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε τις απαντήσεις και με επιμέρους σκορ 7-1 και έστειλε τη διαφορά στο +7 (46-39). Την υπέρ του διαφορά διατήρησε και με τη λήξη της περιόδου, χάρη στην άνοδο των Σλούκα και Ντάνστον, σε ένα σημείο που αποχώρησε τραυματίας ο Ζήσης.

Σε διαγωνισμό τριπόντων εξελίχθηκε η τέταρτη περίοδος, καθώς η Ούνικς προσπαθούσε να ροκανίσει τη διαφορά με τρίποντα των Γουάιτ και Σανικίτζε, ωστόσο, Πέτγουεϊ και Σπανούλης βρήκαν τον τρόπο να απαντήσουν, διατηρώντας τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού και με πέντε σερί πόντους του Λοτζέκσι, οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν στο +10 (65-55). Κάπου εκεί, οι Πειραιώτες κόλλησαν στην επίθεση και η Ούνικς κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και με σερί 10-0 ισοφάρισε, δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στα τελευταία 1’20’’.

Ο Μάντζαρης ευστόχησε στη μία βολή που κέρδισε, έπαιξε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Λάνγκφορντ και ευστόχησε σε τρίποντο στην αμέσως επόμενη επίθεση του Ολυμπιακού, αποτελώντας τον καταλύτη τη νίκης.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 35-29, 52-45, 70-65
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας):  Πέτγουεϊ 10 (2τριπ, 10ριμπ, 1κοψ), Χάντερ 8 (7ριμπ, 1κοψ), Ντάνστον 10 (4ριμπ, 2κλεψ), Σπανούλης 13 (3τριπ, 9ασ,1κλεψ), Μάντζαρης 6 (1τριπ, 1ασ,1κλεψ), Καββαδάς, Σλούκας 3 (5ασ), Κατσίβελης 5 (1τριπ, 2ριμπ), Λαφαγιέτ (3ασ), Λοτζέσκι 12 (1τριπ, 6ριμπ, 2κλεψ), Αγραβάνης 3 (1τριπ, 3ριμπ, 2κοψ).
ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (Πεδουλάκης): Γουάιτ 12 (1), Λάνγκφορντ 14 (1), Ζήσης 7 (1), Σοκόλοφ, Καϊμακόγλου 8 (1), Μπίκοφ, Λικχοντέι, Σανικίτζε 5 (1), Φίσερ 8, Κουμπάνοφ 2, Τζέρελς 9 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…