Κεντρική Διεθνή Ήττα με… νεύρα (vid)

Ήττα με… νεύρα (vid)

ataman smith

ataman-smith

Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα Τουρκίας πανηγύρισε η Μπάνβιτ η οποία “λύγισε” εντός έδρας τη Γαλατάσαραϊ με 69-67 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Όμως πέρα από την ήττα, ο Εργκίν Αταμάν μάλλον θα είναι απογοητευμένος και τσατισμένος και για έναν ακόμα λόγο. Τι εννοούμε;

Όλα συνέβησαν όταν ο Τούρκος προπονητής αποφάσισε να αποσύρει από το παρκέ τον Νόλαν Σμιθ και να περάσει στην θέση του τον Κάρλος Αρόγιο. Τότε ο Αμερικανός γκαρντ, αρχικά απόρησε και στη συνέχεια εκνευρίστηκε, με συνέπεια να πετάξει την πετσέτα προς τη μεριά του Εργκίν Αταμάν.

Ο Σμιθ κατευθύνθηκε μουρμουρώντας προς τον πάγκο και αναμένεται η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Στις δηλώσεις του μετά το ματς, ο Αταμάν ανέφερε αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Σμιθ υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, του ζήτησε να συμπεριφέρεται καλύτερα γιατί φοράει την φανέλα της Γαλατάσαραϊ και παραδέχτηκε ότι δεν συμμορφωθεί τότε απλά θα αποχωρήσει από την ομάδα.

Πάντως, σίγουρα η αντίδραση του Αμερικανού δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Κατά τα άλλα, επειδή διεξήχθη και παιχνίδι, η Μπάνβιτ κατέκτησε το ροζ φύλλο χάρη σε ένα καλάθι του Βλάντιμιρ Βερεμένκο, 1 δευτερόλεπτο πριν τη λήξη.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν συγκλονιστικά σε εξέλιξη με τον Σινάν Γκιουλέρ να ισοφαρίζει σε 67-67 με τρίποντο στα 2 δευτερόλεπτα, ωστόσο ο Βερεμένκο έμελε να είναι ο “λυτρωτής” για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Ζόραν Λούκιτς κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο (36-28), ενώ βρέθηκε να προηγείται με 40-28 με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Όμως, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον όμιλο της Ευρωλίγκα αντέδρασε και με επιμέρους σκορ 21-8 πέρασε μπροστά με 49-48 στο 29’. Έκτοτε το ματς εξελίχθηκε σε “θρίλερ” με τη Μπάνβιτ να χαμογελά στο φινάλε έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Τσακ Ντέιβις (12 πόντοι).

Στον αντίποδα ο Κάρλος Αρόγιο είχε 21 πόντους για τους ηττημένους ενώ ο Ίαν Βουγιούκας ήταν εκτός 12άδας, καθώς προς το παρόν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Νωρίτερα, η Αναντολού Εφές έκανε “σεφτέ” για την φετινή σεζόν.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:
Κόνια Σελτσούκ – Τόφας 88-81 (18/10)
Εσκισεχίρ – Πίναρ Καρσίγιακα 61-92 (18/10)
Άνκαρα – Νταρουσάφακα 70-82 (18/10)
Ουσάκ Σπορτίφ – Ιστανμπούλ 66-71 (18/10)
Μπεσίκτας – Τουρκ Τέλεκομ 76-59 (18/10)
Αναντολού Εφές – Τραμπζονσπόρ 70-66
Μπάνβιτ – Γαλατάσαραϊ 69-67
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ – Γκαζιάντεπ (20/10).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…