Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Άρης – ΑΕΚ 63-57

Άρης – ΑΕΚ 63-57

papantoniou aris aek

papantoniou-aris-aek

Την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε ο Άρης που μπροστά στο κοινό του επικράτησε της ΑΕΚ με 63-57 και πλέον θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά εκτός έδρας απέναντι στην Κηφισιά.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν το προβάδισμα στην αναμέτρηση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, φτάνοντας ακόμα και σε διψήφιες διαφορές, ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε να αντιδράσει και να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι τα τελευταία λεπτά. Τότε, όμως, ο Άρης ήταν πιο ψύχραιμος και κατάφερε να φτάσει στη νίκη-πρόκριση.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Βεζένκοφ που σταμάτησε στους 22 πόντους, ενώ από την πλευρά της ΑΕΚ, εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παπαντωνίου που ελλείψει Ράιτ είχε αυξημένες αρμοδιότητες και κατάφερε να ανταποκριθεί οργανωτικά και εκτελεστικά, πετυχαίνοντας 17 πόντους.

Εκμεταλλευόμενος τον παράγοντα έδρα και τους 3.000 φίλους του που βρέθηκαν στο γήπεδο για να ενισχύσουν την προσπάθειά του, ο Άρης ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση γρήγορα-γρήγορα προηγήθηκε με 6-1, οδηγώντας τον Βαγγέλης Ζιάγκο σε τάιμ-άουτ. Η εικόνα παρέμεινε ίδια, όμως, και οι Θεσσαλονικείς έφτασαν σε διψήφια διαφορά (15-3) έπειτα από 5’.

Κάπου εκεί, η ΑΕΚ βελτίωσε την άμυνά της και με καλάθι του Κάιλς ολοκλήρωσε ένα σερί 7-0, μειώνοντας σε 15-10 και έδειξε να επιστρέφει στο παιχνίδι. Η ευστοχία του Άρη από τη γραμμή του τριπόντου, όμως, και η αστοχία της Ένωσης από τις βολές (4/10) επέτρεψαν στους Θεσσαλονικείς να αποκτήσουν εκ νέου διαφορά ασφαλείας, φτάνοντας στο 24-12.

Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου δεν ήταν διατεθειμένη να παραδοθεί άνευ όρων και προσπάθησε να ανατρέψει και πάλι τη διαφορά, με τον Κασελάκη να προσφέρει σημαντική βοήθεια στην επίθεση και τον Παπαντωνίου να αναλαμβάνει το κουμάντο της ομάδας. Έτσι, η ΑΕΚ έκανε επιμέρους σκορ 10-3, μειώνοντας σε 27-22, ενώ με τη λήξη του ημιχρόνου, ο Άρης βρέθηκε στο +4 (35-31), έχοντας έναν εξαιρετικό Βεζένκοφ που πέτυχε 15 πόντους και σκοράροντας συνολικά 24 πόντους έξω από τη γραμμή των 6.75!

Η ΑΕΚ συνέχισε στο ρυθμό που έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, σε πρώτη φάση μείωσε στον πόντο (38-37) και στη συνέχεια κατάφερε να περάσει και μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά με τρίποντο του Σάκοτα (40-38).

Η εξέλιξη αυτή “ταρακούνησε” τον Πρίφτη και τους παίκτες του, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους και με μπροστάρη τον Βεζένκοφ έτρεξαν επιμέρους σκορ 13-3, ανακτώντας την πρωτοπορία στο σκορ, καθώς και διαφορά 8 πόντων (51-43). Ο Παπαντωνίου, όμως, ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και πέρα από την οργάνωση ανέλαβε και το εκτελεστικό κομμάτι, σημείωσε 9 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, κρατώντας την ΑΕΚ στο παιχνίδι, με την Ένωση να μειώνει στους 4 (52-48) με τη λήξη της περιόδου.

Να “καθαρίσει” το παιχνίδι προσπάθησε ο Άρης που με την έναρξη της τέταρτης περιόδου έκανε σερί 7-0 και ξέφυγε με 59-48, ωστόσο, η ομάδα του Ζιάγκου δεν ήταν διατεθειμένη να εγκαταλείψει την προσπάθειά της, απάντησε με αντίστοιχο σερί και μπήκε εκ νέου στη διεκδίκηση της νίκης. Στα τελευταία λεπτά, ανέλαβε δράση ο Νέιμικ, ο οποίος με δικό του καλάθι ανέβασε τη διαφορά στο +6 για τον Άρη και με τάπα στον Ουίλιαμσον 1’11’’ πριν τη λήξη, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

Διαιτητές: Καρακατσούνης – Πουρσανίδης Γ. – Τζαφλέρης
Τα δεκάλεπτα: 20-11, 35-31, 52-48, 63-57.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Πάσαλιτς 7 (1), Μανωλόπουλος, Μούρτος, Σύμτσακ, Γκίκας, Ριντ 17 (3), Τόμας 9 (1), Χαρίσης 1, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 22 (5 τριπ., 10 ριμπ.), Νέιμικ 7.
ΑΕΚ (Ζιάγκος): Παπαντωνίου 17 (1), Κάιλς 3, Σάκοτα 13 (1), Κασελάκης 8 (2 τριπ., 9 ριμπ.), Πολυτάρχου 1, Παπαδιονυσίου, Γκούντριτζ, Καμπερίδης, Ουίλιαμσον 3, Τσιάκος, Σαρικόπουλος 12 (13ριμπ.).

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…