“That’s Wright” (vid)

julian wright

julian-wright

Έτοιμος να πυροδοτήσει μεταγραφική “βόμβα” είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Τζούλιαν Ράιτ, ο οποίος αποτελεί τον εκλεκτό του Ντούσκο Ιβάνοβιτς για την γραμμή των ψηλών.

Πρόκειται για έναν δυναμικό Αμερικάνο 27χρονο φόργουορντ, ύψους 2,03, που διακρίνεται για τα αθλητικά του προσόντα και την έφεση του στην άμυνα και τα ριμπάουντ, χαρακτηριστικά που ταιριάζουν αρκετά σε αυτά του Στεφάν Λάσμε. Τα σουτ από μακρινή απόσταση δεν είναι το δυνατό του σημείο ωστόσο είναι αξιόπιστος κοντά στο καλάθι και ικανότατος στο ένας εναντίον ενός.

Ο Ράιτ είναι απόφοιτος του Κάνσας και είχε επιλεγεί το 2007 στο Νο 13 του ντραφτ από τους Χόρνετς. Στην ομάδα της Νέας Ορλεάνης έμεινε μέχρι το 2010, δίχως να καταφέρει να κάνει κάτι αξιόλογο ενώ τη σεζόν 2010-11 αγωνίστηκε με τη φανέλα των Τορόντο Ράπτορς. Συνολικά έχει πάρει μέρος σε 231 ματς στο ΝΒΑ με μέσο όρο 3,9 πόντους και 2,3 ριμπάουντ, ενώ έχει αγωνιστεί και 15 φορές στα πλέι οφ του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Το 2012 μετακόμισε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μακάμπι Ρίσον, με την οποία μέτρησε στο ισραηλινό πρωτάθλημα 15,7 πόντους, 9,1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1,3 τάπες ανά παιχνίδι, σε συνολικά 32 συμμετοχές ενώ αναδείχθηκε και καλύτερος αμυντικός της χρονιάς.

Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Κράσνιε Κρίλια, με την οποία σε 8 συμμετοχές στη βαλτική λίγκα είχε 15,3 πόντους, 9,9 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ.

Ο Τζούλιαν Ράιτ αποτελεί μία εξαιρετική λύση και αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του, τότε αναμένεται να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα αλλά και στα ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…