Κεντρική NBA Όπως του αξίζει
NBA

Όπως του αξίζει

peja kings aposirsi fanela

peja-kings-aposirsi-fanela

Η παρουσία του Πέτζα Στογιάκοβιτς στο NBA ήταν συνυφασμένη με τους Σακραμέντο Κινγκς στους οποίους αγωνίστηκε από το 1998 έως το 2006, κάτι που δεν λησμόνησαν ούτε οι “Βασιλιάδες” οι οποίοι αποφάσισαν να τον τιμήσουν όπως του αξίζει.

Από εδώ και πέρα, κανείς από τους μελλοντικούς παίκτες των Σακραμέντο Κινγκς δεν θα μπορεί να βάλει το Νο16 στη φανέλα, πολύ απλά γιατί αυτό δεν θα είναι διαθέσιμο. Οι Κινγκς ανακοίνωσαν ότι θα αποσύρουν τη φανέλα με το Νο16 προς τιμήν του Πέτζα σε μία ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της εντός έδρας αναμέτρησης με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Πρόκειται σίγουρα για μία πολύ ιδιαίτερη και σημαντική στιγμή για την Πέτζα αλλά η τεράστια προσφορά του στο σύλλογο πρέπει να ανταμειφθεί. Άλλωστε, ο παλαίμαχος άσος είναι πρώτος σε συμμετοχές και δεύτερος σκόρερ στην ιστορία των Κινγκς.

“Ο Πέτζα ήταν απολαυστικός και βοήθησε στο να μπει το Σακραμέντο στο μπασκετικό χάρτη. Αναγνωρίζουμε όσα προσέφερε και σίγουρα θα είναι μία μοναδική στιγμή για τους φιλάθλους μας αλλά και για τον οργανισμό του Σακραμέντο“, τόνισε μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Βιβέκ Ραναντιβέ.

Από την πλευρά του ο Πέτζα, φανερά συγκινημένος, υπογράμμισε: “Σε αυτό το σύλλογο πέρασα τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου και σίγουρα μερικά από τα ομορφότερα της ζωής μου. Είμαι υπερήφανος για ό,τι πετύχαμε στο Σακραμέντο αλλά και για τη σχέση που αναπτύξαμε με τους φιλάθλους”, υποστήριξε αρχικά ο Στογιάκοβιτς και κατέληξε:

“Ήταν μεγάλη μου τιμή που έπαιξα γι’ αυτούς τους φιλάθλους που είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βιβέκ και όλη την οικογένεια του Σακραμέντο που θα αφιερώσουν σε μένα αυτή τη γιορτή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…