Κεντρική Ασίστ Basketbase “Φρέσκος” Σπανούλης

“Φρέσκος” Σπανούλης

spanoulis olympiakos

spanoulis - olympiakos

petridis-giorgosΗ παρουσία του Ολυμπιακού στο Gloria Cup ολοκληρώθηκε, όμως ξέχωρα από τα αποτελέσματα και την θέση σε αυτό, μεγαλύτερη αξία έχουν κάποια συμπεράσματα που βγήκαν. Οι “ερυθρόλευκοι” έδωσαν τρία παιχνίδια, με συνθήκες Ευρωλίγκας, αντιμετωπίζοντας Εφές, Μάλαγα και Φενέρμπαχτσε. Τρία παιχνίδια που αναμφίβολα προσφέρουν στον Γιώργο Μπαρτζώκα, και τους συνεργάτες του, μεγαλύτερο πεδίο ανάλυσης και αντικείμενο δουλειάς, μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας του.

Τα τρία ματς που έδωσε σε αυτό το τουρνουά ο Ολυμπιακός ασφαλώς και δεν είχαν καμία σχέση με τα τρία προηγούμενα, κόντρα σε Ολίμπια, Βενέτσια και Φορλί, στα οποία ο βαθμός δυσκολίας ήταν σαφώς πιο μικρός. Ακόμη κι έτσι, όμως, συγκεντρώνοντας τα βασικά στατιστικά στοιχεία, που προέκυψαν από αυτές τις έξι φιλικές αναμετρήσεις, που έδωσαν ως τώρα οι “ερυθρόλευκοι“, μπορούμε να οδηγηθούμε σε κάποια συμπεράσματα για την εικόνα τους, τώρα που άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο επίσημο τζάμπολ.

Σε αυτούς τους έξι αγώνες, λοιπόν, οι αριθμοί δείχνουν σε γενικές γραμμές πως ο Ολυμπιακός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνά του. Με αυτήν αρχίζουν και τελειώνουν οι “ερυθρόλευκοι“, ή τουλάχιστον αυτό δείχνουν ως τώρα.

Με εξαίρεση τη συνάντηση με τη Μάλαγα, στην οποία άλλωστε γνώρισαν τη μοναδική ήττα τους, οι Πειραιώτες είχαν πολύ καλές αμυντικές επιδόσεις, κρατώντας στους 60 πόντους τη Φενέρμπαχτσε, στους 73 την Εφές, ενώ Βενέτσια, Φορλί και Ολίμπια δεν ξεπέρασαν τους 63.

Όσο για την επίθεση, ο Ολυμπιακός είναι φανερό πως ακόμη ψάχνεται, έχοντας νέους παίκτες, που θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στο παιχνίδι του. Στα τρία πιο αξιόπιστα τεστ του ως τώρα δεν ξεπέρασε τους 79 πόντους (στα δύο δεν πέρασε ούτε τους 70) και ο μέσος όρος των έξι φιλικών του αγώνων ανεβαίνει χάρη στις “90άρες” κόντρα στις ιταλικές ομάδες.

plaisio58

Βάσει των αριθμών του ανά δεκάλεπτο, σε αυτά τα έξι ως τώρα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας του, γίνεται αντιληπτό πως ο Ολυμπιακός αρχίζει με διάθεση, αποτελεσματικότητα και καλά ποσοστά, αλλά οι αριθμοί του φθίνουν μέχρι το τέλος των αγώνων, κάτι φυσιολογικό ειδικά στην περίοδο που διανύουμε.

Άλλωστε οι παίκτες είναι ακόμη “σφιγμένοι” από την προετοιμασία, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που προέρχονται από τις υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες και είναι λογικό να μην έχουν απόλυτα σταθερή απόδοση.

plaisio59

Σε ατομικό επίπεδο, και περιορίζοντας την αναφορά μας στο σκοράρισμα, μέσα από τα φιλικά που έδωσε ως τώρα ο Ολυμπιακός γίνεται αντιληπτό πως ο Βασίλης Σπανούλης αρχίζει τη σεζόν “φρέσκος“, αφού είχε σταθερή παρουσία και είναι ο 2ος σκόρερ της ομάδας, με ένα μέσο όρο 11,8 πόντων πίσω μόνο από τον Ματ Λοτζέσκι, που άρχισε πολύ “ζεστός“.

Αναλυτικά η λίστα των σκόρερ των “ερυθρόλευκων” στην περίοδο της προετοιμασίας:

plaisio60

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…