Φινάλε με νίκη

petway filiko

petway-filiko

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Gloria Cup ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε την Φενέρμπαχτσε με 69-60 και κατέλαβε την τρίτη θέση στο τουρνουά, με τον Πέτγουεϊ να κάνει εξαιρετική εμφάνιση και να φωνάζει δυναμικό “παρών”!

Μόνο για ένα δεκάλεπτο κατάφερε να καταβάλει σθεναρή αντίσταση η ομάδα του Ομπράντοβιτς, η οποία στο φινάλε της πρώτης περιόδου βρέθηκε μπροστά με 15-12, ωστόσο, η στη συνέχεια ο Ολυμπιακός άλλαξε το διακόπτη…

Με μπροστάρη τον Πέτγουεϊ, ο οποίος ανέλαβε δράση στην επίθεση και τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 13 πόντους και 3 τρίποντα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να σημειώσει στη δεύτερη περίοδο επιμέρους σκορ 26-14 και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με +9 (38-29).

Με το γκάζι… πατημένο συνέχισαν οι “ερυθρόλευκοι” οι οποίοι αύξησαν ακόμα περισσότερο  τη διαφορά, παγιώνοντάς την σταθερά σε διψήφιο αριθμό, βρίσκοντας το δρόμο για το καλάθι τόσο από την περιφέρεια  όσο και μέσα από το “ζωγραφιστό”.

Παράλληλα, η άμυνα δεν θύμιζε σε τίποτα την αναμέτρηση κόντρα στη Μάλαγα, καθώς λειτούργησε για ορισμένα διαστήματα όπως θέλει ο τεχνικός του Ολυμπιακού και κράτησε τη Φενέρ χαμηλά στο σκορ.

Παρά την προσπάθεια της τουρκικής ομάδας να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και οδηγώντας σε λάθη τον Ολυμπιακό, οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να υπερασπιστούν τη διαφορά που έχτισαν στο παιχνίδι και έφτασαν στην τελική επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 38-29, 59-42, 69-60.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 16 (4τριπ, 4ριμπ, 1κοψ), Χάντερ 6 (8ριμπ), Ντάνστον 6 (2κλεψ, 2κοψ), Σπανούλης 13 (2τριπ, 2ασ, 2κλεψ), Σλούκας 7 (1τριπ), Πρίντεζης 6 (6ριμπ), Μάντζαρης 3 (1τριπ, 4ριμπ, 3ασ), Καββαδάς 2, Κατσίβελης, Λαφαγέτ 2 (3ασ), Λοτζέσκι 8 (2τριπ,4ασ).
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Γκούντελοκ 8, Χίκμαν 3, Μπιέλιτσα 5 (1), Μαχμούτογλου 5 (1), Τσετίν 4, Αλντιτιτζ 1, Σαβάς 14, Ζόριτς 6, Βέσελι 3, Σιπάχι 7, Πρέλτζιτς 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…