Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Τουρκία – Αυστραλία 65-64

Τουρκία – Αυστραλία 65-64

turkey panigirismoi pagkosmio

turkey-panigirismoi-pagkosmio

“Επική” ανατροπή με Πρέλντζιτς!
Σε μία συναρπαστική σε εξέλιξη αναμέτρηση που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα η Τουρκία επιβλήθηκε της Αστραλίας με 65-64 και πανηγύρισε την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία.

Οι γείτονες βρέθηκαν κοντά στην… Κόλαση του αποκλεισμού ωστόσο ο Εμίρ Πρέλντζιτς τους επανέφερε στον Παράδεισο με δύο τρίποντα στο έσχατο λεπτό της συνάντησης. Οι Αυστραλοί προηγήθηκαν με 64-59 στο 39’ με καλάθι του Μάθιου Ντελαβεντόβα και είχαν το ροζ φύλλο στα χέρια τους.

Όμως υπολόγιζαν χωρίς τον Πρέλντζιτς. Ο άσος της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ φόρεσε το… μανδύα του ηγέτη και με δύο τρίποντα, αρχικά μείωσε σε 64-62 στα 40 δευτερόλεπτα και ακολούθως με μία προσωπική φάση διαμόρφωσε το τελικό σκορ στα 5 δευτερόλεπτα.

Οι Αυστραλοί έκαναν λάθος στην τελευταία επίθεση και έτσι ολοκληρώθηκε η “επική” ανατροπή που έστειλε τους γείτονες στα προημιτελικά. Κατά τα άλλα, πριν αναλάβει… δράση ο Πρέλντζιτς η Αυστραλία έδειχνε μία καλύτερη εικόνα στο παρκέ.

Τα “καγκουρό” διατηρούσαν την πρωτοπορία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήραν από την αρχή τον έλεγχο. Μάλιστα, οι παίκτες του Αντρέι Λεμάνις πήραν… κεφάλι με 22-15, 8 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου.

Εντέλει με τον Σινάν Γκιουλέρ να βοηθάει πολύ στο επιθετικό κομμάτι και να σημειώνει 12 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, η Τουρκία μείωσε σε 35-34 στο 20’ χάρη σε επιμέρους σκορ 19-13 που πραγματοποίησε. Στην επανάληψη, η Αυστραλία ανέβασε… στροφές και επέβαλε το ρυθμό της.

Έτσι, με επιμέρους σκορ 13-2 τα “καγκουρό” εκτόξευσαν τη διαφορά στους 12 πόντους (48-36) στο 24’ αφού εκμεταλλεύτηκαν και ένα προσωρινό εκνευρισμό των Τούρκων ο οποίος συνοδεύτηκε από μία τεχνική ποινή στον Εργκίν Αταμάν. Όμως, οι Αυστραλοί δεν διαχειρίστηκαν σωστά αυτή τη διαφορά.

Οι παίκτες του Λεμάνις είχαν προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, ελέω και της πίεσης των Τούρκων οι οποίοι με τη σειρά τους έκαναν επιμέρους σκορ 10-2 και ροκάνισαν τη διαφορά στους 4 πόντους (50-46) στο 30’. Η τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης προμηνυόταν συγκλονιστική.

Η Αυστραλία αύξησε εκ νέου τη διαφορά στους 8 πόντους (57-49) στο 33’ με τρίποντο του Τζο Ίνγκλις, αλλά η Τουρκία απάντησε και με σερί 7-0 επανήλθε άμεσα (57-56 ενώ απέμεναν 4 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα). Το ματς έσπαγε “καρδιές”. Τα “καγκουρό” είχαν τον έλεγχο μέχρι το 39’. Γιατί τότε “μίλησε” ο Πρέλντζιτς και έδωσε το εισιτήριο για τους “8” στην Τουρκία.

Ο Πρέλντζιτς με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν εκπληκτικός για τους νικητές ενώ ο Γκιουλέρ πρόσθεσε 16 πόντους. Στον αντίποδα ο Άαρον Μπέινς με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ ξεχώρισαν από τους ηττημένους που κέρδισαν τη “μάχη” των ριμπάουντ (44 έναντι 30), όμως χωρίς αντίκρισμα…

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 34-35, 46-50, 65-64.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Αταμάν): Οσμάν, Γκιουλέρ 16, Ερμίς, Ακιόλ 7 (1), Χερσέκ, Πρέλντζιτς 16 (3 τριπ., 7 ριμπ.), Τουντσερί 6 (2), Σαβάς 1, Γκονλούμ 4 (6 ριμπ.), Αρσλάν 11 (3), Ασίκ 4, Αλντεμίρ.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Λεμάνις): Μπρέκχοφ 5 (1), Γκίμπσον, Ίνγκλις 10 (1 τριπ., 6 ριμπ.), Νιούλεϊ 3, Ντελαβεντόβα 13 (2), Μπέρστοου 10 (5 ριμπ.), Έξαμ, Μπέινς 15 (7 ριμπ.), Άντερσεν 6 (6 ριμπ.), Μότουμ 2, Τζαβάι.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…