Κεντρική Basket League Άρης “Τιμή και χαρά”

“Τιμή και χαρά”

nick galis cup sinenteuxi tipou

nick-galis-cup-sinenteuxi-tipou

Το τουρνουά “Nick Galis Cup” άνοιξε αυλαία με τη διεξαγωγή της συνέντευξης Τύπου στην οποία έδωσαν το “παρών” οι προπονητές των ομάδων αλλά και οι τέσσερις αρχηγοί. Όλοι συμφώνησαν σε ένα πράγμα, ότι σκοπός τους είναι να τιμήσουν τον Νίκο Γκάλη και γενικά να βοηθήσουν να πραγματοποιηθεί ένα τουρνουά αντάξιο του ονόματός του.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Δημήτρη Πρίφτης ο οποίος τόνισε: “Συγχαρητήρια σε όλους. Νοιώθουμε ιδιαίτερη τιμή και χαρά με τη συμμετοχή μας σε ένα τόσο σπουδαίο γεγονός. Τιμούμε μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα του ευρωπαϊκού αθλητισμού. Έναν άνθρωπο που αποτέλεσε έμπνευση για όλους τους Έλληνες. Μέσω αυτού πτύξαμε μπασκετική κουλτούρα”, ανέφερε ο προπονητής του Άρη και κατέληξε:

“Μαζί με την ομάδα του Άρη έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια των Ελλήνων. Συγχαρητήρια στον Άρη για την υλοποίηση της ιδέας και όλους όσους δούλεψαν γι αυτό. Το επίπεδο θα είναι αντάξιο του Νίκου Γκάλη. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε για την σεζόν που έρχεται. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας”.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Μούρτος πρόσθεσε: “Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Άρη να τιμήσουν τον Νίκο Γκάλη. Θα είναι ένα τουρνουά πολύ όμορφο για την πόλη, που θα δει τα αστέρια του μπάσκετ. Θα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για εμάς, που θα μας βοηθήσει στην προετοιμασία μας”.

“Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες”

Ο προπονητής της Μπάνβιτ Ζόραν Λούκιτς επισήμανε: “Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ και θα τιμήσουμε από την πλευρά μας έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες των ευρωπαϊκών γηπέδων. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε για την σεζόν και να βελτιωθούμε. Σαν Σέρβος προπονητής είναι για εμένα μεγάλη ευχαρίστηση που είμαι εδώ. Αν κάποιος δεν ξέρει τον Άρη και τον Γκάλη δεν ξέρει μπάσκετ”.

Ο αρχηγός της Μπάνβιτ, Κιθ Σίμονς υπογράμμισε: “Όπως είπε και ο κόουτς είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε. Η Μπάνβιτ έχει μικρή ιστορία, όμως έχει κάποιες επιτυχίες και θα είναι καλό που θα κοντραριστούμε με κάποιες μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Για μένα είναι χαρά που θα συμμετέχω στο τουρνουά, αλλά και βρίσκομαι στην Ελλάδα“.

“Μεγάλη χαρά”

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ντούσκο Ιβάνοβιτς είπε: “Είναι μεγάλη χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ για να συμμετάσχουμε στο τουρνουά για τον Νίκο Γκάλη. Πρώτον επειδή το τουρνουά είναι προς τιμή ενός από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παίκτες, δεύτερον επειδή διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη που είναι μια πόλη με τεράστια παράδοση και τρίτον επειδή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κάποια πράγματα ενόψει της σεζόν που ξεκινάει σύντομα”.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανέφερε με τη σειρά του: “Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ και στον ελληνικό αθλητισμό. Σκοπός μας είναι να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, να βάλουμε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας και να γίνουμε καλύτεροι”.

“Δεν το σκεφτήκαμε καν”

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία της ομάδας του στο τουρνουά: “Όταν δεχθήκαμε την πρόταση δεν το σκεφτήκαμε καν. Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση. Συγχαρητήρια σε όλους για την ιδέα και την υλοποίησή της. Ο Γκάλης αποτελεί ίνδαλμα για πολλούς. Μας επηρέασε όλους ο Γκάλης. Το τουρνουά είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Ομάδες με γεμάτα ρόστερ και πολύ καλό επίπεδο”.

Ο Βίκτορ Κριάπα δήλωσε: “Για εμένα και την ομάδα μου είναι πολύ σπουδαίο που βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες παίκτες. Για εμάς επσης αποτελεί μια καλή ευκαιρία να προετοιμαστούμε καλύτερα. Παίξαμε ένα φιλικό με την Μπάνβιτ, κάναμε κάποιες αλλαγές”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…