Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Τα πρώτα δυνατά τεστ

Τα πρώτα δυνατά τεστ

ivanovic berrocal aerodromio

ivanovic-berrocal-aerodromio

Ο Παναθηναϊκός “πέταξε” για τη Γαλλία και συγκεκριμένα την πόλη Μιλούζ όπου θα συμμετάσχει σε διεθνές τουρνουά το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 12-14 Σεπτεμβρίου. Στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκαν οι Έι Τζέι Σλότερ, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Μιχάλης Λούντζης καθώς είναι τραυματίες όμως αναμένεται ο Τζέιμς Γκιστ ο οποίος, εκτός απροόπτου, θα ενσωματωθεί στην αποστολή απευθείας στη Γαλλία.

Οι πράσινοι θα διασταυρώσουν τα “ξίφη” τους με τη Στρασμπούρ, τον Ερυθρό Αστέρα και τη Μπάγερν Μονάχου και οι αναμετρήσεις αυτές θα αποτελέσουν τα πρώτα δυνατά τεστ που θα βοηθήσουν τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να καταλάβει σε τι επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται η ομάδα του, όπως υπογράμμισε ο ίδιος.

“Μέχρι στιγμής έχουμε δώσει δύο φιλικούς αγώνες με τον Απόλλωνα Πατρών, που ήταν καθαρά προπονητικού χαρακτήρα και με κλειστές πόρτες. Έχουμε δει κάποια πράγματα από την ομάδα. Στο τελευταίο ματς πήγαν πάρα πολύ καλά οι μικροί. Τώρα πάμε να συμμετάσχουμε στο πρώτο μας τουρνουά αντιμετωπίζοντας ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας. Είναι για εμάς μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε τη δεδομένη χρονική στιγμή”, δήλωσε ο κόουτς του “τριφυλλιού”.

“Μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας”

Ο Νίκος Παππάς, με τη σειρά του, επεσήμανε πως η δυσκολία των φιλικών αυξάνεται και σημείωσε πως το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο που μετράει:

“Πηγαίνουμε στη Γαλλία ώστε να συμμετάσχουμε σε ένα τουρνουά προετοιμασίας. Αυτοί οι αγώνες θα αποτελέσουν για εμάς ένα καλό τεστ προκειμένου να δούμε σε τι σημείο βρισκόμαστε και το κατά πόσο έχουν προσαρμοστεί τα νέα παιδιά. Μέχρι στιγμής έχουμε παίξει δύο φορές τον Απόλλωνα. Τώρα θα αντιμετωπίσουμε τρεις δυνατές ομάδες και σίγουρα θα είναι μεγαλύτερος ο βαθμός δυσκολίας. Τα αποτελέσματα δεν έχουν μεγάλη σημασία καθώς μιλάμε για αγώνες προετοιμασίας”.

“Να βάλουμε αρχές στο παιχνίδι μας”

Σε ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του ΝτεΜάρκους Νέλσον, συμπληρώνοντας πως τα τρία αυτά παιχνίδια είναι σημαντικά για να δέσει καλύτερη η ομάδα:

“Είναι ένα πολύ δυνατό τουρνουά. Θα παίξουμε απέναντι σε πολύ καλές ομάδες δίνοντας τρεις αγώνες μέσα σε τρεις ημέρες. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι θα πάρουμε εμπειρίες παίζοντας όλοι μαζί καθώς είμαστε μια καινούρια ομάδα. Όλο αυτό το διάστημα προετοιμαζόμαστε πολύ σκληρά στις προπονήσεις, ωστόσο τώρα θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε όλα αυτά που κάνουμε σε συνθήκες αγώνα και μάλιστα υψηλού ανταγωνισμού. Θα είναι τρία πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια”.

Για το στόχο των πρασίνων στο τουρνουά, είπε: “Στόχος μας είναι να παίξουμε καλά και να βγάλουμε στο παρκέ αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε μέσα από αυτά τα παιχνίδια. Σίγουρα θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα ματς, είτε είναι φιλικά είτε είναι επίσημα. Βέβαια, σε αυτό το σημείο, δεν έχουν σημασία οι νίκες αλλά το να δούμε στους αγώνες τι έχουμε δουλέψει ως τώρα και τι πρέπει να δουλέψουμε. Σκοπός μας είναι να βάλουμε αρχές στο παιχνίδι μας και να παρουσιαζόμαστε συνεχώς βελτιωμένοι”.

Για το γεγονός πως θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, τον Ερυθρό Αστέρα, επεσήμανε: “Είμαι χαρούμενος που θα αντιμετωπίσω την παλιά μου ομάδα και θα δω παλιούς φίλους. Διαθέτουν μια πολύ καλή ομάδα και θα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς το οποίο θα μας βοηθήσει να βρούμε ρυθμό και ισορροπία. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που θα μας προσφέρει σημαντικές εμπειρίες, όπως και τα υπόλοιπα του τουρνουά”.

Το πρόγραμμα του τουρνουά

Παρασκευή 12/09/2014

19:30 Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός
22:00 Στρασμπούρ – Μπάγερν Μονάχου

Σάββατο 13/09/2014

19:30 Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν Μονάχου
22:00 Παναθηναϊκός – Στρασμπούρ

Κυριακή 14/09/2014

 16:00 Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου
18:30 Στρασμπούρ – Ερυθρός Αστέρας

***Το πρόγραμμα είναι με ώρες Ελλάδας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…