Κεντρική Διεθνή Σώθηκε η Τσιμπόνα

Σώθηκε η Τσιμπόνα

cibona help

cibona-help

Στο… χείλος του γκρεμού βρισκόταν μέχρι πριν από λίγο καιρό η Τσιμπόνα, αλλά από ότι φαίνεται τα οικονομικά προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν με τη συνδρομή της οικογένειας… Πέτροβιτς και ο κροατικός σύλλογος ετοιμάζεται για μία νέα αρχή.

Ο Ντράζεν Πέτροβιτς άφησε ανεξίτηλα το “σημάδι” του στο μπάσκετ και όπου και αν έπαιξε λατρεύτηκε σαν Θεός. Μία από τις ομάδες που απόλαυσε τις υπηρεσίες του αδικοχαμένου αθλητή ήταν και η Τσιμπόνα στην οποία ο Πέτροβιτς αγωνίστηκε από το 1984-1988.

Είναι σίγουρο ότι αν ζούσε ο Πέτροβιτς και έβλεπε το δράμα που βιώνει ο κροατικός σύλλογος, τότε θα προσέφερε τη βοήθειά του προκειμένου για τη σωτηρία του. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν βρίσκεται στη ζωή, αυτό το ρόλο ανέβαλε η οικογένειά του. Τι εννοούμε;

Ο Άτσο Πέτροβιτς, αδελφός του Ντράζεν και αθλητικός διευθυντής στην Τσιμπόνα, ενημέρωσε πως τα χρέη προς τους Γκόρνταν Γκίριτσεκ, Μάρκο Τόμας, Νταμίρ Μάρκοτα και Γκόραν Βρμπαντς διευθετήθηκαν, κάτι που ανάγκασε τη FIBA να άρει την απαγόρευση συμμετοχής στην Αδριατική λίγκα.

Βέβαια, ο Άτσο Πέτροβιτς δεν ανέφερε τίποτα παραπάνω ως προς την προέλευση των χρημάτων. Αυτό φρόντισε να το αποκαλύψει ο δήμαρχος του Ζάγκρεμπ, Μίλαν Μπάντιτς, ο οποίος αποδείχθηκε πιο… μαρτυριάρης στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε για να ανακοινωθεί η επιβίωση της Τσιμπόνα:

“Θέλω να αποκαλύψω ένα μυστικό. Η Μπισέρκα Πέτροβιτς και ο σύζυγός της έδωσαν και αυτοί χρήματα από τις προσωπικές τους οικονομίες προκειμένου να διασωθεί ο σύλλογος. Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρω το ακριβές ποσό, αν θέλουν εκείνοι ας το αποκαλύψουν”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Μπάντιτς.

Ο Άτσο Πέτροβιτς παραδέχτηκε τα λεγόμενα του δημάρχου του Ζάγκρεμπ, τόνισε ότι είχαν σκοπό να το κρατήσουν μυστικό και ουσιαστικά επισήμανε ότι η οικογένειά του βοήθησε αρκετά ώστε ο σύλλογος να ξαναμπεί στον… ίσιο δρόμο. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο δήμος του Ζάγκρεμπ έδωσε 1,2 εκατ. ευρώ στην Τσιμπόνα.

Η μητέρα του Ντράζεν Πέτροβιτς, Μπισέρκα, επισήμανε με τη σειρά της: “Ο Ντράζεν δούλευε σε όλη του τη ζωή και πάντα βοηθούσε χωρίς να θέλει να γίνεται τίποτα γνωστό. Αυτό έκανε ο Ντράζεν και τώρα είμαστε εμείς που συνεχίζουμε το έργο του γι’ αυτόν …”.

Παράλληλα, ο Άτσο Πέτροβιτς δήλωσε ότι από την πρώτη Οκτωβρίου η Τσιμπόνα θα έχει νέο πρόεδρο και διοίκηση, ενώ από εδώ και πέρα, μπαίνει σε… λειτουργία ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…