Κεντρική Basket League Άρης Στον τελικό με σούπερ άμυνα

Στον τελικό με σούπερ άμυνα

pasalic filiko

pasalic-filiko

Το “Nick Galis Cup” άνοιξε τις “πύλες” του με τον Άρη να επικρατεί της Μπάνβιτ με 66-48 στην πρεμιέρα. Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και με “αιχμή του δόρατος” στην επίθεση τον Σάσα Βεζένκοφ κατέκτησαν το ροζ φύλλο και έκλεισαν θέση για τον αυριανό τελικό (21:00) όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκού – ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη επέβαλε το ρυθμό της στο δεύτερο δεκάλεπτο και με “όπλο» την πιεστική άμυνα έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 10-2 και εκτόξευσε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (26-13 στο 15’). Οι “κίτρινοι” δέχτηκαν συνολικά μόλις 7 πόντους στη δεύτερη περίοδο και ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με το υπέρ τους 35-18. Στην επανάληψη, ο Άρης κατάφερε να κρατήσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τη διαφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του εορτασμού των εκατό χρόνων του συλλόγου, η ΚΑΕ Άρης βράβευσε στο ημίχρονο του αγώνα τον γηραιότερο αθλητή καλαθοσφαίρισης του Άρη, Αστέριο Γούσιο, τον γηραιότερο υπάλληλο του Άρη, Σόλωνα Υψηλάντη και τον μπασκετικό παράγοντα του τμήματος, Πέτρο Ράσογλου.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 35-18, 46-31, 66-48.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Πάσαλιτς 6 (2), Γκίκας 7 (1), Ριντ 6, Τόμας 10 (1), Πουλιανίτης, Χαρίσης, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 25 (2), Νέιμικ 7, Μούρτος 1, Σίμτσακ 4.
ΜΠΑΝΒΙΤ (Λούκιτς): Βεϊσέλο 2, Ρόουλαντ 11 (2), Καντάν 8 (1), Ετζ 3 (1), Ντέιβις 7, Μεχία, Βερεμένκο 4, Σίμονς 5 (1), Γκετσίμ 2, Μουτάφ, Οζέρ 6 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…