Κεντρική Διεθνή Στον τελικό η Ρεάλ

Στον τελικό η Ρεάλ

nocioni real valencia super cup

nocioni-real-valencia-super-cup

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε τις λύσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο και έκαμψε την αντίσταση της Βαλένθια με 89-76 στον πρώτο ημιτελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας. Οι Μαδριλένοι κατέκτησαν το ροζ φύλλο, πολύ απλά γιατί διαθέτουν μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ τους, κάτι που εντέλει μέτρησε, από τη στιγμή που δεν βρέθηκε παίκτης να “τραβήξει” το σκορ για τις “νυχτερίδες” στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Κατά τα άλλα, ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες που είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή, γεγονός που δικαιολογείται απόλυτα για την εποχή που βρισκόμαστε. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στο ξεκίνημα η Βαλένθια επέβαλε το ρυθμό της καθώς η Ρεάλ ήταν “έξω από τα νερά” της στο πρώτο δεκάλεπτο και αρκετά ασύνδετη. Οι “νυχτερίδες” το εκμεταλλεύτηκαν και απέκτησαν διαφορά 8 πόντων (24-16), 2 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου η οποία ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 26-19.

Οι Μαδριλένοι αποφάσισαν να ανεβάσουν… στροφές στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Κυπελλούχοι Ισπανίας “έσφιξαν” την άμυνά τους και με επιμέρους σκορ 12-5 έφεραν το ματς στα… ίσια (31-31) στο 15’ με τρίποντο του Σέρχιο Γιουλ.

Η Βαλένθια απάντησε με δικό της σερί 6-0 για το 37-31 και ενώ απέμεναν 3 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, πριν ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο Γιόνας Ματσιούλις και ο Αντρές Νοτσιόνι (με γκολ-φάουλ ο Αργεντινός) μειώσουν σε 41-40 στα 33 δευτερόλεπτα.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 43-43 το οποίο διαμορφώθηκε με τρίποντο του Νοτσιόνι στην εκπνοή. Η Ρεάλ κυριάρχησε στο ξεκίνημα της επανάληψης με “αιχμή του δόρατος” τον Ρούντι Φερνάντεθ.

Ο Ρούντι με 5 σερί πόντους έδωσε… αέρα 7 πόντων (56-49) στους Μαδριλένους στο 25’. Όμως οι “νυχτερίδες” δεν άφησαν την αντίπαλό τους να ξεφύγει στο σκορ αλλά επανήλθαν άμεσα και με σερί 7-0 ισοφάρισαν σε 56-56, 2 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου. Εντέλει η Ρεάλ πήρε… κεφάλι με 60-58 στ 30’.

Η τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης ανήκε στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο, αφού από το 35’ και μετά η Βαλένθια κόλλησε επιθετικά. Συγκεκριμένα, ο Κρέσιμιρ Λόντσαρ ευστόχησε στο τρίποντο και ισοφάρισε σε 72-72, ενώ έμεναν ακόμα 4 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.

Από τότε η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς πέτυχε μόλις 4 πόντους, την ώρα που αμυντικά δεν έλαβε υπόψη της τον… παράγοντα, Φελίπε Ρέγιες. Ο έμπειρος άσος σημείωσε 6 σερί πόντους (από το 78-74), ουσιαστικά “καθάρισε” τη… μπουγάδα και έστειλε τη Ρεάλ στον τελικό.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ με 21 πόντους, ο Σέρχιο Γιουλ με 16 πόντους και ο Φελίπε Ρέγιες με 13 πόντους ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές. Στην αντίπερα όχθη ο Κρέσιμιρ Λόντσαρ με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για την Βαλένθια.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 43-43, 60-58, 89-76
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ρίβερς 6, Φερνάντεθ 21, Νοτσιόνι 10, Καμπάτσο 1, Ματσιούλις 7, Ρέγιες 13, Ροντρίγκεθ, Αγιόν 2, Κάρολ 4, Γιουλ 16, Μπουρούσης 4, Μεϊρί 5.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Περάσοβιτς): Ρίμπας 6, Βαν Ρόσομ 12, Σάτο 7, Λίστσουκ 6, Λούσιτς 9, Βίβες 7, Μαρτίνεθ 2, Μπάικς, Λόντσαρ 17, Αγκιλάρ 7, Χαρανγκόντι 3.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…