Κεντρική Basket League Άρης “Σταθεροί στην άμυνα”

“Σταθεροί στην άμυνα”

priftis filiko aris

priftis-filiko-aris

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του μετά το φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην καλή άμυνα που έπαιξε η ομάδα του, ενώ μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Ηλυσιακό για το Κύπελλο αλλά και για την παρουσία του κόσμου του Άρη στο “Nick Galis Cup“:

“Ήταν ένα ωραίο διήμερο για τον κόσμο. Περιμέναμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και ελπίζουμε στη συνέχεια να μας υποστηρίξει. Είχαμε κάποια καλά στοιχεία, κυρίως στην άμυνα. Ήταν θετικό ότι είχαμε μία σταθερή αμυντική λειτουργία και στα δύο ματς, όμως πρέπει να το δούμε σε μεγαλύτερη διάσταση”, τόνισε αρχικά ο κόουτς του Άρη και συνέχισε:

“Επιθετικά ήμασταν κάπως καλύτεροι και όλη η ομάδα βοήθησε σε αυτό. Όμως τα αποτελέσματα αυτά δε σημαίνουν τίποτα, βρήκαμε απέναντί μας και μία κουρασμένη ΤΣΣΚΑ που έδωσε τρία ματς σε τρεις μέρες. Η άμυνα δεν είμαι μόνο θέμα διάθεσης, υπάρχουν τακτικές, συνεργασίες και εμείς έχουμε ομαδικότητα. Μας χαροποιεί και θέλουμε να το κρατήσουμε αυτό”.

Σχετικά με το επερχόμενο ματς του Κυπέλλου, ο Δημήτρης Πρίφτης σχολίασε: “Το Κύπελλο μας ενδιαφέρει, χωρίς να είναι αυτοσκοπός. Λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη του τροπαίου όλα αυτά τα χρόνια, αλλά μας ενδιαφέρει να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται και κυρίως να είμαστε σοβαροί στο πρωτάθλημα”.

“Νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα”

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Ιτούδης, επισήμανε: “Παίξαμε τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτά που θέλαμε να δούμε, τα είδαμε. Προφανώς δεν είμαστε ακόμα στο σημείο που θέλουμε. Θα ήταν ουτοπία, δεδομένων των αναλογιών και των απουσιών μας. Όταν η ομάδα είναι πιο υγιής, θα βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Είδαμε όμως που πρέπει να δώσουμε έμφαση στο τουρνουά. Είμαστε αισιόδοξοι και θα δουλέψουμε για να φτάσουμε ένα επίπεδο παραπάνω”, υποστήριξε ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και κατέληξε αναφορικά με την εικόνα του Άρη:

“Είναι πολύ μαχητική ομάδα. Πολύ καλύτερη από πέρυσι, κάτι στο οποίο βοηθάει και η παρουσία των ξένων παικτών. Έχει καλή δημιουργία και παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν από την απομόνωση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…