Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Στήριγμα μας οι Ρεθυμνιώτες”

“Στήριγμα μας οι Ρεθυμνιώτες”

D.S rethimno

D.S rethimno

Ο πρόεδρος του Ρεθύμνου, Ηρακλής Μανουκαράκης, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό “studio Ρέθυμνο 980”, αναφέρθηκε στην πορεία των πωλήσεων στα εισιτήρια διαρκείας και την ανταπόκριση του κόσμου, την πορεία της προετοιμασίας αλλά και τη “βαριά” κληρονομιά που άφησαν στις “πλάτες” του νέου ΔΣ οι ιδρυτές του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ανταπόκριση του κόσμου και την πορεία των καρτών διαρκείας:

“Έχουμε καταφέρει να πρωταγωνιστούμε και να παραμένουμε στην πρώτη κατηγορία παρά το μικρότερο μπάτζετ που έχουμε σε σχέση με άλλες ομάδες διότι έχουμε ανθρώπους που μας βοηθούν και δουλεύουν για αυτήν χωρίς να ζητήσουν κάποιο αντάλλαγμα μόνο και μόνο επειδή αγαπούν αυτή την ομάδα.

Βασιζόμαστε πολύ στους Ρεθυμνιώτες φίλαθλους, οι οποίοι είναι πάντα κοντά μας. Ο Ρεθυμνιώτης φίλαθλος μας δίνει την ώθηση που χρειαζόμαστε και μας υποστηρίζει παρόλο που έχουν γίνει τόσες αλλαγές αγωνιστικά και διοικητικά. Η συμμετοχή τους είναι πολύ ενθαρρυντική βλέποντας ότι εξαντλούνται τα εισιτήρια διαρκείας.

Μάλιστα, έχουμε πουλήσει πάνω από 850 εισιτήρια διαρκείας και συνεχίζουμε. Είμαστε πολύ κοντά σε μία άλλη συμφωνία που αν πραγματοποιηθεί θα ξεπεράσουμε τα 1070 εισιτήρια. Θέλουμε ένα γήπεδο με διαρκείας, με ανθρώπους που έρχονται στο γήπεδο γιατί αγαπούν το μπάσκετ και την ομάδα μας και αυτό που λαμβάνουμε από τον κόσμο είναι ότι τελικά θα τα καταφέρουμε, πρωτοτυπώντας για ακόμα μία φορά στην Ελλάδα”.

Για το κλίμα στην ομάδα και τις αλλαγές που έχουν γίνει:

“Το κλίμα καταρχήν είναι οικογενειακό, το οποίο ήταν και βασικός μας στόχος φτιάχνοντας από την αρχή, ουσιαστικά, αυτή την ομάδα. Φέτος άλλαξαν πολλά πράγματα , όπως η Διοίκηση, η εσωτερική λειτουργία και σχεδόν όλο το ρόστερ μαζί με το τεχνικό τιμ. Μπαίνουμε σε μία νέα εποχή και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα άμεσα αλλά με βάσεις και για το μέλλον. Δουλέψαμε εντατικά τρία χρόνια στο οργανωτικό και οικονομικό κομμάτι, επενδύοντας σε νέα και ταλαντούχα παιδιά τα οποία έχουν όρεξη, ώστε αυτή η ομάδα να έχει μέλλον και όχι μόνο παρόν.

Το πρώτο κριτήριο που κοιτάζουμε στους παίκτες, εκτός από την αγωνιστική του ποιότητα, είναι ο χαρακτήρας του, η εξωγηπεδική του ζωή, η εργατικότητα και η όρεξη. Να φανταστεί κανείς ότι τις μέρες που είχαν ρεπό, οι παίκτες μας ζητούσαν τον προπονητή και τον γυμναστή ώστε να προπονηθούν , δείχνοντας την “δίψα” τους. Πάνω απ’όλα μας ευχαριστεί που υπάρχει οικογενειακό κλίμα.

Η ομάδα μας είχε κάποιους παίκτες που έγραψαν ιστορία φορώντας τη φανέλα του Ρέθυμνο Aegean, όπως ο Νταμίρ Λάτοβιτς και ο Αβραάμ Καλλινικίδης, αλλά έπρεπε να γίνει αυτό το “φρεσκάρισμα” ώστε να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας, φέρνοντας παιδιά με όρεξη και φιλοδοξίες για να γράψουν, από την μεριά τους, την δικιά τους ιστορία.

Επίσης, φέτος θα έχουμε και έναν Ρεθυμνιώτη αθλητή, τον Μάρκο Δουλγεράκη, ο οποίος βγήκε από τα “σπλάχνα” της ομάδα μας, υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο. Σκοπός μας είναι μέσα σε ένα χρονικό διάστημα να έχουμε και δύο-τρεις Κρητικούς στο ρόστερ μας. Σαν ομάδα έχουμε δώσει μεγάλη βάση στις ακαδημίες ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε”.

Για τα πρώτα δείγματα της προετοιμασίας και τα φιλικά παιχνίδια στην Αθήνα, ανέφερε:

“Η ομάδα πραγματοποίησε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας που είχε να κάνει με την φυσική κατάσταση των παικτών και τις τακτικές και προχωράμε στο δεύτερο μέρος που θέλουμε να “δέσει” η ομάδα μέσα από την διεξαγωγή κάποιων φιλικών παιχνιδιών.

Πραγματοποιήσαμε κάποια φιλικά παιχνίδια με τον ΟΦΗ και το Ηράκλειο και είδαμε κάποια πολύ καλά στοιχεία. Σήμερα η ομάδα θα αναχωρήσει για την Αθήνα όπου θα δώσει τρία δυνατά “τεστ” με αποκορύφωμα τον φιλικό αγώνα εναντίον της Κηφισιάς ο οποίος θα μεταδοθεί από την συχνότητα της ΝΕΡΙΤ“.

Για την κληρονομιά που άφησαν οι ιδρυτές, δήλωσε:

“Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη για τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου διότι συνεχίζουμε το έργο που άφησαν κάποιοι άνθρωποι όπως ο Νίκος Σαραντινός, ο Γιώργος Μαμαλάκης και κάποια άλλα παιδιά, οι οποίοι έφτασαν την ομάδα στο επίπεδο που είναι σήμερα. Είναι πολύ βαριά η κληρονομιά και ευελπιστούμε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…