Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Σερβία – Ισπανία 73-89

Σερβία – Ισπανία 73-89

marc gasol serbia pagkosmio

marc-gasol-serbia-pagkosmio

Η Ισπανία έβαλε τη Σερβία στα… σχοινιά από το πρώτο δεκάλεπτο και δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει με 89-73 για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι “φούριας ρόχας” τερμάτισαν πρώτοι και αήττητοι στον πρώτο όμιλο ενώ οι “πλάβι” βρέθηκαν στην τέταρτη θέση και στη φάση των “16” θα αντιμετωπίσουν την Ελλάδα.

Κατά τα άλλα οι Ισπανοί πραγματοποίησαν εκρηκτικό ξεκίνημα, επέβαλαν το ρυθμό τους και πέτυχαν 34 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Όπως ήταν φυσικό, η Σερβία έχασε πριν καν μπει στη διεκδίκηση της νίκης. Οι οικοδεσπότες προηγήθηκαν με 54-35 στο 20’ και στο δεύτερο μέρος συντήρησαν άνετα τη διαφορά.

Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς κέρδισαν στο επιμέρους σκορ της τρίτης περιόδου (21-17) αλλά μέχρι εκεί… Άλλωστε, οι Ισπανοί εξασφάλισαν από νωρίς διψήφια διαφορά (28-16) στο 8’ με τρίποντο του Χουάν Κάρλος Ναβάρο και όταν συμβαίνει αυτό, τότε δεν υπάρχει επιστροφή…

Ο Πάου Γκασόλ με 20 πόντους και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 15 πόντους οδήγησαν εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη πέμπτη συνεχόμενη νίκη στου τουρνουά. Από την άλλη, ο Νεμάνια Μπιέλιτσα με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ δεν έφτανε για τους ηττημένους.

Τα δεκάλεπτα: 20-34, 35-54, 56-71, 73-89.
ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 10 (2), Σιμόνοβιτς 5 (1), Γιόβιτς, Μπογκντάνοβιτς 8 (2), Μπιέλιτσα 19 (1 τριπ., 10 ριμπ.), Μάρκοβιτς, Κάλινιτς 1, Μπίρσεβιτς 5 (1), Κρίστιτς 2, Ραντούλιτσα 13, Κάτιτς, Στίματς 6.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Ορένγκα): Π. Γκασόλ 20, Φερνάντεθ 9 (1), Ροντρίγκεθ 2, Ναβάρο 15 (3), Καλντερόν 8 (2), Ρέγιες 3 (5 ριμπ.), Κλαβέρ, Ρούμπιο 4 (4 ριμπ., 6 ασισ.), Γιουλ 5 (1), Μ. Γκασόλ 11 (1 τριπ., 8 ριμπ.), Ιμπάκα 2, Αμπρίνες 2.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…