Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Σερβία – Βραζιλία 84-56

Σερβία – Βραζιλία 84-56

teodosic brazilia pagkosmio

teodosic-brazilia-pagkosmio

Η Σερβία ήταν “χάρμα ιδέσθαι”, διέσυρε τη Βραζιλία με 84-56 στον τρίτο προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του τουρνουά όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ισπανία – Γαλλία.

Οι “πλάβι” έπαιξαν εκπληκτικό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο, “εγκλώβισαν” με την άμυνά τους τη “σελεσάο” και με τον Μίλος Τεόντοσιτς να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 47-24 και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους.

Το ματς αντέχει κριτικής μόνο για το πρώτο μέρος, καθώς στην επανάληψη υπήρχε μία ομάδα στο παρκέ. Η Βραζιλία ήταν ανταγωνιστική στο ξεκίνημα αλλά ήταν φανερό ότι οι Σέρβοι είχαν επιβάλλει το ρυθμό τους. Το 37-32 που διαμορφώθηκε στο 20’ αποτύπωνε την ανωτερότητα της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Φαινόταν πώς θα γίνει “μάχη” στο δεύτερο μέρος. Όμως άπαντες διαψεύστηκαν. Οι “πλάβι” κυριάρχησαν, έκλεισαν τη δίοδο προς το καλάθι και με επιμέρους σκορ 13-2 εκτόξευσαν τη διαφορά στους 16 πόντους (50-34) στο 23’. Έκτοτε δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω.

Οι Βραζιλιάνοι προσπάθησαν να επιστρέψουν αλλά όσο περνούσε η ώρα η διαφορά παρέμενε στα ίδια επίπεδα με συνέπεια να απογοητευτούν και ουσιαστικά να τα… παρατήσουν. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη εμφάνιση της Σερβίας στο τουρνουά η οποία εμφανίζεται μεταμορφωμένη στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Ο Τεόντοσιτς με 23 πόντους και 4 ασίστ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές που είχαν 22/37 (59,5%) στα δίποντα. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς πρόσθεσε 12 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ο Άντερσον Βαρεχάο με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ διασώθηκε από τους ηττημένους.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 37-32, 66-44, 84-56.
ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 23 (3), Σιμόνοβιτς, Γιόβιτς, Μπογκντάνοβιτς 12 (2 τριπ., 6 ριμπ.), Μπιέλιτσα 8 (1 τριπ., 8 ριμπ., 5 ασισ.), Μάρκοβιτς 9 (1), Κάλινιτς 5 (1), Μπίρσεβιτς 3 (1), Κρίστιτς 10, Ραντούλιτσα 10, Κάτιτς, Στίματς 4.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Μανιάνο): Μασάδο, Νέτο 6 (1), Χετσμάγιερ 2, Τέιλορ, Γκαρσία 8 (2), Χουέρτας 4 (9 ασισ.), Μπαρμπόσα 5, Βαρεχάο 12 (9 ριμπ.), Τζιοβανόνι, Νενέ 4, Μαρκίνιος Βιέιρα 12 (2), Σπλίτερ 3 (8 ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…