Κεντρική Basket League Άρης Πρώτος δια χειρός Πάσαλιτς

Πρώτος δια χειρός Πάσαλιτς

naymick filiko

naymick-filiko

Με ένα καλάθι του Μοχάμεντ Πάσαλιτς σχεδόν με την εκπνοή, ο Άρης επιβλήθηκε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 60-59 στο μεγάλο τελικό και πήρε την πρώτη θέση στο πρώτο “Nick Galis Cup” που διεξήχθη προς τιμήν του τεράστιου Νίκου Γκάλη. Ο Βόσνιος γκαρντ, θαρρείς και εμπνεύστηκε από την παρουσία στις εξέδρες του “Θεού” του ελληνικού μπάσκετ, έβαλε την “υπογραφή” του στη νίκη του Άρη με μία προσωπική φάση και ενώ απέμεναν δύο δέκατα για τη λήξη.

Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν να προηγούνται με 56-44 στο 34’ αλλά οι Μοσχοβίτες αντέδρασαν και με επιμέρους σκορ 15-2 πέρασαν μπροστά με 59-58 στο 39’. Ένα άστοχο τρίποντο του Τόρεϊ Τόμας, τα βήματα του Άαρον Τζάκσον και οι δύο προσπάθειες του Πάσαλιτς, η μία άστοχη (στα 3 δευτερόλεπτα) και η άλλη εύστοχη, αποτέλεσαν την ιστορία του φιλικού και διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Κατά τα άλλα, ο αγώνας είχε δύο όψεις για τους “κίτρινους” οι οποίοι επέβαλαν το ρυθμό τους στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο όπου έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 18-6 και απέκτησαν διαφορά 8 πόντων (49-41) στο 30’.

Η ΤΣΣΚΑ έδειξε “εγκλωβισμένη” στην άμυνα του Άρη και ήταν εμφανείς οι απουσίες του Μίλος Τεόντοσιτς, του Βίκτορ Κριάπα και του Νάντο Ντε Κολό, ιδιαίτερα στο κομμάτι της οργάνωσης του παιχνιδιού της. Εντέλει η “ομάδα του στρατού” κατάφερε να επιστρέψει κυρίως ελέω… Τζάκσον, ωστόσο η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη κατέκτησε δίκαια το ροζ φύλλο, έστω και αν χρειάστηκε να “μιλήσει” τελευταίος ο Πάσαλιτς.

Μετά το τέλος του ματς, ο Νίκος Γκάλης κατέβηκε στο παρκέ, έβγαλε φωτογραφίες με όλους τους παίκτες του Άρη και στη συνέχεια, μέσα σε αποθέωση, έδωσε το τρόπαιο στον αρχηγό, Σπύρο Μούρτο.

Ο ΛαΜάρκους Ριντ (16 πόντοι) και ο Σάσα Βεζένκοφ (12 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ενώ ο Πάσαλιτς σταμάτησε στους 9 πόντους. Από την άλλη, ο Τζάκσον σημείωσε 19 πόντους για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 31-35, 49-41, 60-59.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Πάσαλιτς 9 (1), Δήμας, Ριντ 16 (2), Τόμας 5, Πουλιανίτης, Χαρίσης 5, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 12 (1), Νέιμικ 6, Μούρτος 5, Σίμτσακ 2, Σαμαράς.
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Φριντζόν 3 (1), Νίκολς 4, Τζάκσον 19 (3), Μαρκοϊσβίλι 10 (2), Κορόμπκχοφ, Ουίμς 6, Στρέμπκοφ 3 (1), Ζοζούλιν, Βοροντσέβιτς 5 (1), Καούν, Χάινς 9.

Πολυτιμότερος ο Βεζένκοφ

Μπορεί ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς να ήταν αυτός που σκόραρε το νικητήριο καλάθι το οποίο χάρισε στον Άρη την πρώτη θέση στο “Nick Galis Cup“, ωστόσο πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο ταλαντούχος φόργουορντ πραγματοποίησε δύο εξαιρετικές εμφανίσεις (σ.σ. χθες με τη Μπάνβιτ πέτυχε 25 πόντους και απόψε πρόσθεσε 12) οι οποίες του έδωσαν τον τίτλο του MVP.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…