Κεντρική Διεθνή Ο τίτλος στη “βασίλισσα”

Ο τίτλος στη “βασίλισσα”

llull abrines supercopa

llull-abrines-supercopa

Στη Μαδρίτη κατέληξε ο πρώτος εγχώριος τίτλος στην Ισπανία, καθώς η Ρεάλ επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 99-78 και έκανε δικό της το Σούπερ Καπ, με εξαιρετικούς τους Γιουλ και Μπουρούση που έκαναν άνω-κάτω την άμυνα των Καταλανών.

Ο Ισπανός γκαρντ σταμάτησε στους 21 πόντους,  μοιράζοντας και 5 ασίστ, ενώ από τη πλευρά του, ο Έλληνας σέντερ είχε 17 πόντους με 3 τρίποντα.

Στην αντίπερα όχθη, η Μπαρτσελόνα όσες φορές προσπάθησε να χτυπήσει κοντά στο καλάθι με Τόμιτς και Λάμπε είδε… προκοπή, καθώς είχαν 17 και 8 πόντους, αντίστοιχα, ωστόσο δεν είδε τους περιφερειακούς της να πιάνουν ανάλογη απόδοση.

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό, υψηλό τέμπο και μεγάλο σκορ και οι Μαδριλένοι έδειξαν τις διαθέσεις τους από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν με επιμέρους σκορ 29-14, έχτισαν σημαντική διαφορά, την οποία δεν έχασαν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της, ωστόσο, όσες φορές κι αν το επιχείρησε, αυτή έμενε ημιτελής, καθώς η Ρεάλ έβρισκε τον τρόπο να αντιδράει, διατηρώντας τη διαφορά σε απόσταση ασφαλείας, πάνω από τους δέκα πόντους.

Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα ξέμειναν από ψυχολογικές δυνάμεις, κάτι που κατάφερε να εκμεταλλευτεί η Ρεάλ για να εκτοξεύσει τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, με το τελικό 99-78 να τα λέει όλα για την εικόνα της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 29-14, 49-39, 71-59, 99-78.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ρίβερς 11 (3), Φερνάντεθ 15 (3), Νοτσιόνι 7 (1), Καμπάτσο 3, Ματσιούλις, Ρέγιες 7, Ροντρίγκεθ 6, Αγιόν 8, Κάρολ 4, Γιουλ 21 (2), Μπουρούσης 17 (3), Μεϊρί.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόελμαν 4, Χεζόνια, Χουέρτας 8 (6 ασίστ), Αμπρίνες 6 (2), Ναβάρο 7 (1), Σατοράνσκι 5, Πλάις 4, Τόμας 9 (2), Όλεσον 8 (2), Λάμπε 8 (6 ριμπ.), Νάχμπαρ, Τόμιτς 17.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…