Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο “Ο πρώτος τελικός”

“Ο πρώτος τελικός”

zisis croatia pagkosmio

zisis-croatia-pagkosmio

Στα “παιχνίδια” των Σέρβων που θα επιχειρήσου να αποδιοργανώσουν την Εθνική ομάδα και να την βγάλουν εκτός ρυθμού, στάθηκε και ο αρχηγός Νίκος Ζήσης κατά τη συνέντευξη Τύπου για την αυριανή αναμέτρηση, τονίζοντας όμως πως αυτός και οι συμπαίκτες του είναι πανέτοιμοι.

Επιπλέον, μίλησε για το όμορφο μπάσκετ που παίζει η “επίσημη αγαπημένη” και υπογράμμισε πως το κίνητρο είναι τεράστιο χαρακτηρίζοντας την αναμέτρηση ως τον “πρώτο τελικό“.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Είχαμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε μια μέρα και ουσιαστικά η προετοιμασία μας για τον μεγάλο αγώνα ξεκίνησε σήμερα. Θα είναι πολύ δύσκολο και σκληρό το παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και μεγάλη παιδεία που έχει προσφέρει πολλά στο μπάσκετ. Είναι πολύ σκληρός αντίπαλος, όμως, θα είμαστε έτοιμοι για αυτόν τον μεγάλο αγώνα”.

Για το παρελθόν των αναμετρήσεων με την Σερβία:

“Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε παίξει πολλούς επίσημους αγώνες με την  Σερβία. Η τελευταία μεγάλη νίκη που πετύχαμε επί της αντιπάλου μας και ήμουν και εγώ μέλος της ομάδας ήταν αυτή το 2011 που μας έδωσε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η προϊστορία είναι περισσότερο για τους δημοσιογράφους. Εμείς θέλουμε απλά να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αν το κάνουμε σε άμυνα και επίθεση θα έχουμε τον πρώτο λόγο.

Η Σερβία είναι έτοιμη για “πόλεμο”. Σίγουρα θα προσπαθήσει με οποιοδήποτε τρόπο να μας εκνευρίσει και να μας βγάλει εκτός ρυθμού, χτυπώντας στα αδύναμα σημεία μας. Είναι ο πρώτος τελικός και αυτά τα σαράντα λεπτά θα κρίνουν ποιος θα συνεχίσει στην 8άδα. Όλα πρέπει να τα περιμένεις… Μπορεί να έχεις έλεγχο, να έχεις παίξει καλύτερα από τον αντίπαλό του, αλλά ένα κακό δίλεπτο, μια κακή στιγμή, μια τεχνική ποινή οτιδήποτε μπορεί να σου κοστίσει. Μπορεί να έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά ως τώρα, αλλά αυτό να μην αρκεί…”.

Για το αν έχει περάσει στην ομάδα η γενική ικανοποίηση που υπάρχει για το μπάσκετ που παίζει: 

“Είμαστε χαρούμενοι που συνδυάζουμε τις νίκες με όμορφο μπάσκετ και χαίρεται ο κόσμος. Όλα αυτά, όμως, ήταν ως εδώ. Αν χάσουμε έναν αγώνα ο κόσμος δεν θα θυμάται το όμορφο μπάσκετ που παίξαμε. Ίσως το κρατήσουν στο μυαλό τους κάποιοι και για το μέλλον. Αλλά θέλουμε να ζήσουμε το παρών και το παρών είναι να περάσουμε στην 8άδα“.

Για το κίνητρο των διεθνών:

“Οποιοδήποτε αγώνα δίνεις, ειδικά με την Εθνική, θέλεις να τον κερδίσεις. Πόσω μάλλον μια αναμέτρηση όπως είναι αυτή με την Σερβία, η οποία είναι τελικός. Αμα χάσουμε πάμε σπίτι μας. Δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ για να βρούμε κίνητρο για τον αυριανό.

Εχουμε τεράστια θέληση, ειδικά εμείς που τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε αποτυχίες. Το κίνητρο για να τα δώσεις όλα και να παίξεις με την μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση και θέληση για να κερδίσεις, θα είναι πολύ υψηλό και στις δύο ομάδες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…