Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ούνικς Κ. – Χάποελ Ιερ. 82-71

Ούνικς Κ. – Χάποελ Ιερ. 82-71

zisis spartak unics new

zisis-spartak-unics-new

Και τώρα τελικός!…
Την πρόκριση στον τελικό του προκριματικού γύρου της Ευρωλίγκας πανηγύρισε η Ούνικς Καζάν, όπου την περιμένει η Βιλερμπάν, με την ομάδα των Πεδουλάκη, Ζήση και Καϊμακόγλου να επικρατεί πιο δύσκολα από ό, τι δείχνει το τελικό 82-71 της Χάποελ Ιερουσαλήμ και να δικαιώνει τον τίτλο του φαβορί που κουβαλάει.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος βοήθησε τόσο στην επίθεση όσο και στην οργάνωση του παιχνιδιού, ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας του κάθε στιγμή και τελείωσε με 13 πόντους και 6 ασίστ. Φίσερ και Τζέρελς τον ακολούθησαν σε απόδοση με 16 και 15 πόντους, αντίστοιχα.

Ο Τζόουνς με 12 πόντους και ο Κίτσεν με 10 πόντους και 6 ασίστ ήταν αυτοί που ξεχώρισαν από την πλευρά της Χάποελ, ωστόσο, δεν φάνηκαν αρκετοί για να φτάσει η ομάδα τους στη νίκη.

Βέβαια, αυτή που μπήκε φορτσάτη στην αναμέτρηση ήταν η Χάποελ η οποία προσπάθησε να πάρει το πάνω χέρι από τα πρώτα κιόλας λεπτά, ξεφεύγοντας με 12-5, ωστόσο, η Ούνικς κατάφερε να βρει άμεσα τις λύσεις στα προβλήματα που τις έβαλε η αντίπαλός της και ισοφάρισε σε 16-16 με τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Ό, τι έκανε στα πρώτα δέκα λεπτά, το επεδίωξε και στο δεύτερο δεκάλεπτο η Χάποελ και μάλιστα κατάφερε να φτάσει στο +10 (41-31) λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, χάρη στους Γκριν και Ράιτ, σε ένα διάστημα που η ομάδα του Πεδουλάκη έδειχνε να βρίσκεται εκτός ρυθμού, δεχόμενη εύκολα πόντους κα αδυνατώντας να ανταποκριθεί στο τέμπο που είχε αποκτήσει το παιχνίδι.

Από εκείνο το σημείο, όμως, η Ούνικς ξεκίνησε μια αντεπίθεση διαρκείας! Βελτιώνοντας αισθητά την άμυνά της, η ρωσική ομάδα ξαναμπήκε στο παιχνίδι και με επιμέρους σκορ 14-5, μείωσε στον πόντο (46-45). Κάπου εκεί, ανέλαβε δράση ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος στο τρίτο δεκάλεπτο σημείωσε 11 πόντους και έστειλε την ομάδα του στο +4 (58-54) με τη λήξη του δεκαλέπτου.

Το μομέντουμ της αναμέτρησης είχε αλλάξει για τα καλά, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα οι Φίσερ και Τζέρελς και με συνεχόμενους πόντους εκτόξευσαν τη διαφορά στους 14 (70-56). Παρότι απέμενε αρκετός χρόνος μέχρι το φινάλε, η Χάποελ δεν κατάφερε να ξαναμπεί απειλητικά στο παιχνίδι, επιστρατεύοντας ακόμα και άμυνα ζώνης, αφού η διαφορά δεν έπεσε σε κανένα σημείο μέχρι το φινάλε κάτω από τους επτά πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 35-41, 58-54, 82-71.
ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (Πεδουλάκης): Γουάιτ 11 (1), Λάνγκφορντ 10 (2), Ζήσης 13 (3 τρ., 6 ασίστ), Μπίκοφ , Λικχοντέι, Σανικίτζε 6 (6 ριμπ.), Γκουμπάνοφ 2, Σοκόλοφ , Καϊμακόγλου 7 (1 τριπ., 7 ριμπ., 4 ασισ.), Φίσερ 16 (5 ριμπ.), Τζέρελς 15 (3).
ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Φράνκο): Γκάφνεϊ 9, Κίτσεν 10 (6 ασίστ), Ελιγιάχου 2, Τζόουνς 12, Χαλπερίν 7 (1 τρ., 5 ασίστ), Τίμορ 3 (1), Ράιτ 10, Γκριν 9, Σμιθ 9 (1 τρ., 5 ριμπ., 4 κλεψ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…