Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη”

“Να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη”

aek sinenteuxi tipou

aek-sinenteuxi-tipou

Η συνέντευξη Τύπου για τα εισιτήρια Διαρκείας της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας και μίλησαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, ο προπονητής της “Βασίλισσας“, Βαγγέλης Ζιάγκος, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, Γιώργος Κατσαδήμας και Γιώργος Μπέρκοβιτς και ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Νικολάου.

Αναλυτικά:

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, τόνισε μεταξύ άλλων: “Καλησπέρα. Σήμερα η παρουσίαση είναι για τα εισιτήρια Διαρκείας. Είναι ένας αγώνας διαρκείας που αφορά και στον κόσμο. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του να έρθει και να δει τι παρουσιάζουμε στο παρκέ. Επί δύο χρόνια που ξεκίνησε και διαρκούσε αυτή η προσπάθεια επαναφοράς της ΑΕΚ στην Α1 σε μια κατάσταση απόλυτους υγείας, δηλαδή να μην υπάρχουν οφειλές από το παρελθόν, συνέβησαν πάρα πολλά, έγινε ένας μεγάλος αγώνας”, ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

“Μία ομάδα ατόμων διέγραψε οποιαδήποτε δραστηριότητα από τη ζωή της και ασχολήθηκε μόνο πως μπορούν να τελειώσουν οι διαδικασίες ώστε να επανέλθει η ομάδα στην Α1. Φτάσαμε εδώ μετά από μία μεγάλη προσπάθεια. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε κάνει εναλλακτικά πλάνα στο σχεδιασμό μας, πριν ακόμα μπει ο μήνας Σεπτέμβριος. Υπήρχε ένας τρίμηνος-τετράμηνος σχεδιασμός και συζητήσεις με πολύ κόσμο. Για να λειτουργήσει αυτή η ομάδα, με βάση τον κανόνα που έχουμε επιβάλλει, από τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο βοηθό φροντιστή και από τον πρόεδρος της εταιρίας μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο, δεν πρέπει να ξεφεύγει ούτε ευρώ στα έξοδα της ομάδας. Θα πρέπει να έξοδα να μην υπερβαίνουν τα έσοδα”.

“Η ΑΕΚ επέλεξε να τηρήσει το νόμο για να φτάσει στην κάθαρση και να έχουμε σήμερα μία υγιή ΚΑΕ η οποία νομίζουμε ότι μπορεί να προσελκύσει όποιον θέλει να επενδύσει και να βάλει τα χρήματα ώστε να βοηθήσει. Η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη. Τα Διαρκείας δεν θα είναι μία απλή θέση σε ένα απλό γήπεδο. Θα είναι η θέση που θα έχει ο κόσμος μας στο ΟΑΚΑ η οποία θα συνοδεύεται από κάποιες έξτρα παροχές”.

Στην ερώτηση για το αν έχουν βρεθεί οι μέτοχοι και ποιοι θα είναι, ο κ. Αλεξίου απάντησε: “Ότι ο νόμος ορίζει κάποια πράγματα και ότι το κεφάλαιο πρέπει να καλυφθεί είναι βέβαιο. Τα ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα το καλύψουν είναι επίσης βέβαιο. Επίσης, η διαδικασία αυτή ορίζεται στο νόμο, έχει εξεταστεί από την ΕΕΑ και γι’ αυτό έλαβε η ΑΕΚ μία προθεσμία εντός της οποίας θα υπάρξει η κάλυψη του κεφαλαίου. Πάντως, ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι η διοίκηση της ΑΕΚ δρα με βάση τον νόμο και με βάση τις ηθικές αξίες”.

Για την επιλογή του ΟΑΚΑ, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ επισήμανε: “Για να είμαστε ειλικρινείς, το ΟΑΚΑ επιλέχτηκε κατόπιν μιας σειράς σκέψεων αλλά και συνθηκών. Και με δεδομένο ότι ο κόσμος δεν μπορεί να είναι ποτέ ευχαριστημένος με μία επιλογή. Το ΟΑΚΑ επιλέχθηκε για τρεις βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι η επίτευξη και η εκμετάλλευση καλύτερων χορηγικών συμφωνιών και ο δεύτερος είναι ότι παρέχεται μέσω του ΟΑΚΑ μία μεγαλύτερη ασφάλεια στον κόσμο. Επιπλέον, ο τρίτος λόγος είναι ότι η χωρητικότητα του γηπέδου επιτρέπει στην ΑΕΚ να αρχίζει από φέτος να υλοποιεί δυο σημαντικά πράγματα”.

“Τα πρώτο είναι η οικογενειακή κερκίδα με προνομιακές τιμές. Επίσης ένα δεύτερο πρόγραμμα που θέλουμε να υλοποιήσουμε και έχουμε κάνει ήδη κάποιες επαφές είναι αυτό της παιδικής και σχολικής κερκίδας. Ένα άλλο πρόγραμμα είναι μία ειδική κερκίδα για τις κοινωνικά ευπαθέστερες ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το εισιτήριο των 50 ευρώ. Αυτό είναι μέσα στις σκέψεις και θα ανακοινωθεί σύντομα. Σίγουρα όσοι απαρτίζουν το αγωνιστικό τμήμα ήθελαν ένα γήπεδο μικρότερο που θα έχει περισσότερη “θέρμη” στις κερκίδες και θα είναι μονίμως γεμάτο. Εδώ όμως είναι που θέλουμε την υπέρβαση από τον κόσμο. Να πάρει ο κόσμος εισιτήριο διαρκείας. Ο σκοπός δεν είναι απλά να πουληθούν τα εισιτήρια. Σκοπός μας είναι αυτοί που έχουν δυνατότητα να είναι κάθε εβδομάδα στο γήπεδο να έρχονται στο γήπεδο. Η στήριξη μπορεί να υπάρχει και στο ΟΑΚΑ, γι’ αυτό και γίνεται αυτό το άνοιγμα προς τον κόσμο”.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Ζιάγκος υποστήριξε: “Για όλους εμάς είναι μία πολύ όμορφη μέρα σήμερα. Και είναι μία πολύ όμορφη μέρα γιατί μετά από 3 χρόνια απουσίας βρισκόμαστε όλοι εδώ. Δεν ήταν μόνο 3 χρόνια απουσίας, ήταν και 3 χρόνια ουσίας γιατί μέσα από την παρακμή που βιώσαμε όλοι, επιστρέψαμε πλέον δυνατοί, υγιείς και ανταγωνιστικοί. Το σπουδαίο που πετύχαμε είναι ότι επιστρέφουμε μετά από έναν πολύ μεγάλο αγώνα σε αυτή την τριετία. Είμαστε χαρούμενοι γιατί περάσαμε μέσα από ένα σύστημα αξιών της ΑΕΚ“.

“Στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι προφανές ότι με την παρουσία του κόσμου στα δυο ματς και έχοντας περάσει μία σχέση κρίσης με τον κόσμο, βλέπουμε ότι οι σχέσεις μας με τον κόσμο επανέρχονται εκεί που ήταν παλιά. Όσοι έχετε παρακολουθήσει την πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια, ξέρετε ότι δεν λέμε μεγάλα λόγια. Θέλουμε ο κόσμος να έρθει να καμαρώσει την ομάδα. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι ο κόσμος που θα έρθει να δει την ομάδα θα έχει να λέει για την ψυχή, το πάθος, την ανταγωνιστικότητα της ομάδας”, τόνισε αρχικά ο Βαγγέλης Ζιάγκος και πρόσθεσε για το αγωνιστικό κομμάτι:

“Καλώς ή κακώς η κριτική είναι καλόπιστη και κακόπιστη. Θέλω να επισημάνω ότι αυτοί που θέλουν να κάνουν κακόπιστη κριτική πρέπει να σκεφτούν δυο φορές για να το κάνουν. Αυτή η ομάδα δεν υπήρχε πριν από μερικές μέρες. Και κάποιοι άνθρωποι αφιέρωσαν αρκετές εργατοώρες για να γίνει η ομάδα. Τα παιδιά έχουν μεγάλη θέληση, ενέργεια, πάθος αλλά τα παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό θέλουν χρόνο για να καταλάβουν τις αρχές του παιχνιδιού μας αλλά και το βάρος της φανέλας που φοράνε. Εν μέρει είναι ικανοποιημένος με την αφοσίωση των παικτών στο παρκέ. Όμως είμαστε αρκετά πίσω, έχουμε πολύ δουλειά ακόμα. Οι διορθωτικές κινήσεις μπορούν να γίνουν μόνο μέσα στο παρκέ”.

Για τα συναισθήματα που προκάλεσαν οι δύο νίκες στο Κύπελλο: “Η αλήθεια είναι ότι επικρατεί ένας σχετικός ενθουσιασμός, ευτυχώς γύρω από την ομάδα και όχι μέσα στην ομάδα. Η ομάδα απαρτίζεται με παιδιά από προσωπικότητα, οπότε ελέγχουμε τα πράγματα. Ξέρουμε όλοι που βρισκόμαστε, το μέγεθος της υπέρβασης που κάναμε στα δύο ματς. Γενικά όλοι που βρίσκονται γύρω από την ομάδα, από τον φροντιστή μέχρι τον οποιοδήποτε γνωρίζουν από ότι φέτος θα μιλάμε για υπέρβαση διαρκείας”.

Το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, Γιώργος Κατσαδήμας ανέφερε με τη σειρά του: “Η “Βασίλισσα” επέστρεψε. Εγώ λέω ότι η ΑΕΚ μας, η αγάπη μας επέστρεψε. Χαίρομαι και είμαι υπερήφανος γιατί η υπόσχεση που δώσαμε πριν από δύο χρόνια τηρήθηκε. Το λέγαμε πριν από δύο χρόνια ότι η ΑΕΚ θα επιστρέψει η υγιής. Αυτό που θέλαμε το καταφέραμε και μπορούμε να κοιτάξουμε τον κόσμο στα μάτια. Τώρα ξεκινάει μία καινούρια προσπάθεια. Εμείς έχουμε στόχο να φτιάξουμε μια ΑΕΚ η οποία αγωνιστικά θα παλεύει σε κάθε αγώνα και ο κόσμος θα είναι υπερήφανος, και οικονομικά δεν θα αντιμετωπίσει ξανά τα προβλήματα του παρελθόντος. Ξεκινάμε λοιπόν, φτιάχνουμε μία ΑΕΚ ελκυστική στους τρίτους. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια, μέσω των Διαρκείας“.

Ο Γιώργος Μπέρκοβιτς δήλωσε: “Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην ευχάριστη θέση να έχουμε φτιάξει μία αξιόλογη ομάδα που δεν θα έχει μία απλή παρουσία στην Α1. Με χαμηλό μπάτζετ αλλά αυτοσυντηρούμενη και αυτοχρηματοδοτούμενη, θα καταφέρει η ομάδα να μείνει στην Α1. Για να γίνει αυτό, απαιτείται η συμπαράσταση του κόσμου της ΑΕΚ. Ελπίζω ότι όλοι θα στηρίξουν την ομάδα. Όπως και εγώ θα είμαι δίπλα στην ομάδα και θα τη βοηθήσω στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου”.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Νικολάου, υπογράμμισε: “Η “Βασίλισσα” επέστρεψε κόντρα σε κάθε προγνωστικό, κόντρα ακόμα και στις δικές μου αμφιβολίες. Η διοίκηση κατάφερε να επιστρέψει η ΑΕΚ υγιής στην Α1. Η δύναμη της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της. Αυτός ο κόσμος που γεμισε το κλειστό της Γλυφάδας και τη μετέτρεψε σε… Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτόν τον κόσμο θέλουμε κοντά μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…