Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Ν. Ζηλανδία – Λιθουανία 71-76

Ν. Ζηλανδία – Λιθουανία 71-76

valanciunas new zealand pagkosmio

valanciunas-new-zealand-pagkosmio

Σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε θρίλερ, η Λιθουανία που… έπαιξε με τη φωτιά και έκανε τα εύκολα δύσκολα, επικράτησε της Νέας Ζηλανδίας με 76-71 και πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Βαλαντσιούνας ήταν αυτός που πήρε από το… χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στη νίκη, δηλώνοντας βροντερό παρόν όταν τα πράγματα έμοιαζαν δύσκολα, μετρώντας 22 πόντους και 13 ριμπάουντ. Από την πλευρά των ηττημένων, ο Ουέμπστερ στάθηκε παραπάνω από αξιοπρεπώς και με 26 πόντους ήταν η κύρια επιθετική απειλή της Νέας Ζηλανδίας και ο παίκτης που ηγήθηκε της ημιτελούς αντεπίθεσής της.

Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας ήταν ανώτερη από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και κατάφερε να αξιοποιήσει την υπεροχή της αυτό παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με 23-9 στη λήξη της πρώτης περιόδου, δείχνοντας πολύ καλό πρόσωπο τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

Παρότι δεν συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς, η Λιθουανία κατάφερε να παραμείνει σε απόσταση ασφαλείας, χάρη στην πολύ καλή απόδοση του Βαλαντσιούνας ο οποίος έφτασε μια ανάσα από το double-double στο πρώτο ημίχρονο, με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά, αυτός που πάλεψε περισσότερο ήταν ο Ουέμπστερ, ωστόσο, δεν ήταν αρκετός για να οδηγήσει τη Νέα Ζηλανδία σε απόσταση βολής και η λήξη της δεύτερης περιόδου βρήκε τη Λιθουανία στο +10 (36-26).

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το τρίτο δεκάλεπτο, με τη Νέα Ζηλανδία να προσπαθεί να μαζέψει τη διαφορά, ωστόσο, η Λιθουανία κατάφερνε να παίζει τόσο όσο χρειαζόταν για να διατηρεί διαφορά κοντά στους 10 πόντους. Μάλιστα, με ένα ξέσπασμα του Λαβρίνοβιιτς έφτασε και στο +14 (54-40), ωστόσο, με ένα επιμέρους σκορ 10-4, οι Νεοζηλανδοί μείωσαν στη λήξη της περιόδου, χάρη στον Ουέμπστερ.

Ο άσος της Νέας Ζηλανδίας ξεκίνησε με δύο τρίποντα την τέταρτη περίοδο και με ένα ακόμα του Φοτού, η Λιθουανία βρέθηκε για πρώτη φορά πίσω στο σκορ (59-58) και το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά!

Οι άμυνες έγιναν σκληρές και για μεγάλο διάστημα, οι δύο ομάδες κατάφερναν να σημειώνουν πόντους μόνο από βολές. Ο Βαλαντσιούνας ανέλαβε δράση για τη Λιθουανία, όταν η κατάσταση έγινε… ζόρικη, σημειώνοντας έξι συνεχόμενους πόντους για την ομάδα του και με ακόμα δύο του Μοτιεγιούνας έφτασε στο +4 (69-65) 1’52’’ πριν το φινάλε.

Ένα τρίποντο του Ματσιούλις, έπειτα από καλή άμυνα των Λιθουανών ήταν αυτό που έβαλε τέλος στο παιχνίδι και… ταφόπλακα στο όνειρα της Νέας Ζηλανδίας για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή, παρότι ο Ουέμπστερ δεν σταμάτησε να παλεύει και μείωσε εκ νέου στους 3 (74-71) 17’’ πριν τη λήξη, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι περισσότερο.

Τα δεκάλεπτα: 9-23, 26-36, 50-58, 71-76.
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Βούτσινιτς): Τάιτ , Μπάρτλετ , Πένι 6, Βούκονα 9 (10 ριμπ.), Κένι, Ουέμπστερ Κ 26 (3). , Άμπερκρομπι 6, Άντονι 4, Φοτού 11 (2), Φρανκ 3 (1), Λόι , Ουέμπστερ Τ. 6.
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Καζλάουσκας): Πότσιους 11 (2), Γιουσκεβίτσιους 2, Κουζμίνσκας 2, Ν. Λαβρίνοβιτς 10 (2), Ματσιούλις 5 (1), Σεϊμπούτις 9 (5 ασίστ), Γιασάιτις , Μοτιεγιούνας 8, Κ. Λαβρίνοβιτς 2, Γιανκούνας 2, Βαλαντσιούνας 22 (13 ριμπ.), Βασιλιάουσκας 3 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…