Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Λιθουανία – Τουρκία 73-61

Λιθουανία – Τουρκία 73-61

darius lavrinovic pagkosmio

darius-lavrinovic-pagkosmio

Στα ημιτελικά η Λιθουανία!
Με πολύ καλή εμφάνιση στο τέταρτο δεκάλεπτο όπου “καθάρισε” τη… μπουγάδα η Λιθουανία έκαμψε την αντίσταση της Τουρκίας με 73-61 στον πρώτο προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του τουρνουά.

Συγκεκριμένα, η “Λιέτουβα” έκανε επιμέρους σκορ 26-17 σε αυτή την περίοδο και έφτασε χωρίς άγχος στο ροζ φύλλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Λιθουανοί σούταραν με ποσοστό 53% στα τρίποντα (10/19) και με… “βομβαρδισμό” εξασφάλισαν ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Σλοβενία – ΗΠΑ.

Από εκεί και πέρα η Λιθουανία κατέκτησε το ροζ φύλλο καθώς διέθετε περισσότερες ποιοτικές λύσεις στα κρίσιμα σημεία. Στο ξεκίνημα, η Τουρκία μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα με τον Εργκίν Αταμάν να δίνει εντολή να “ταϊστεί” ο Ομέρ Ασίκ. Έτσι, οι γείτονες προηγήθηκαν με 14-6 στο 5’. Το ρόλο του δημιουργού επωμίστηκε ως επί τω πλείστον ο Εμίρ Πρέλντζιτς (συνολικά είχε 5 ασίστ).

Οι δυο τους πέτυχαν συνολικά 12 πόντους (από 6 ο καθένας) στο πρώτο δεκάλεπτο το οποίο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 18-13 υπέρ της Τουρκίας. Στη δεύτερη περίοδο, η Λιθουανία ανέβασε… στροφές βασιζόμενη στα αδέλφια Λαβρίνοβιτς. Όπως σε κάθε δυσκολία που θα προκύψει κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, έτσι και απόψε ο Γιόνας Καζλάουσκας τους επιστράτευσε προκειμένου να αλλάξουν το ρυθμό.

Και τα κατάφεραν. Αμφότεροι ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα, ενώ στην επίθεση ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς πήρε το “όπλο” του. Με τρία συνεχόμενα τρίποντα του έμπειρου άσου η “Λιέτουβα” πέρασε μπροστά με 24-23 (επιμέρους σκορ 11-5), 5 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Το 33-28 του 20’ αποτύπωνε την ανωτερότητα της Λιθουανίας. Στην επανάληψη, οι Τούρκοι κατόρθωσαν να φέρουν τα πάνω κάτω χάρη στην πολύ πιεστική τους άμυνα. Έτσι, οι γείτονες ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και με σερί 12-0 προηγήθηκαν με 40-36 στο 25’.

Η είσοδος στο παρκέ των αδελφών Λαβρίνοβιτς σε συνδυασμό με την ευστοχία στα σουτ τριών πόντων έβαλαν ξανά τη Λιθουανία σε… θέση οδηγού (47-44) στο τρίτο δεκάλεπτο. Η τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης ανήκε στη “Λιέτουβα” και ιδιαίτερα στον Γιόνας Ματσιούλις.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού έδωσε πολλές λύσεις στο έσχατο πεντάλεπτο είτε σε δημιουργία και εκτέλεση είτε στην άμυνα. Οι δευτεραθλητές Ευρώπης έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 16-7, εκτόξευσαν τη διαφορά στους 12 πόντους (63-51) στο 37’ και έκτοτε δεν κοίταξαν ποτέ πίσω.

Ο Σεϊμπούτις με 19 πόντους (3/3 τρίποντα), ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς με 11 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Γιόνας Βαλαντσιούνας με 12 πόντους και 13 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Κερέμ Γκονλούμ με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Ομέρ Ασίκ με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ ξεχώρισαν από τους ηττημένους.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 33-28, 47-44, 73-61
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Καζλάουσκας): Πότσιους 13 (3), Γιουσκεβίτσιους 3, Ν. Λαβρίνοβιτς 11 (3 τριπ., 5 ριμπ.), Ματσιούλις 9 (1), Σεϊμπούτις 19 (3), Γιασάιτις 2, Μοτιεγιούνας 2, Κ. Λαβρίνοβιτς, Γιανκούνας 2, Βαλαντσιούνας 12 (13 ριμπ.), Βασιλιάουσκας.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Αταμάν): Οσμάν 2, Γκιουλέρ 9 (1), Ακιόλ, Χερσέκ, Πρέλντζιτς 10 (4 ριμπ., 5 ασισ.), Τουντσερί, Σαβάς 4, Γκονλούμ 13 (9 ριμπ.), Αρσλάν 12 (2), Ασίκ 11 (10 ριμπ.), Αλντεμίρ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…