Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Λιθουανία – Σλοβενία 67-64

Λιθουανία – Σλοβενία 67-64

seibutis slovenia pagkosmio

seibutis-slovenia-pagkosmio

Πρώτη η Λιθουανία!
Με μία εντυπωσιακή ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο η Λιθουανία επιβλήθηκε της Σλοβενίας με 67-64 και κατέλαβε την πρώτη θέση του τετάρτου ομίλου μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Από την άλλη, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Η “Λιέτουβα” βρέθηκε να χάνει με 62-55 στο 30’ ωστόσο δέχτηκε μόλις 2 πόντους στην τελευταία περίοδο και με “άρμα μάχης” την άμυνα κατάφερε να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να κατακτήσει το ροζ φύλλο.

Στο ξεκίνημα, το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας προσπαθούσε να “χτυπήσει” κοντά στο καλάθι, κάτι που πέτυχε αφού ο Γιόνας Βαλαντσιούνας τροφοδοτούταν συνεχώς από τους συμπαίκτες του με συνέπεια να σημειώσει 8 πόντους σε 10 λεπτά. Ο Ντόμεν Λόρμπεκ (7 πόντοι σε 10’) αποτέλεσε το αντίστοιχο “όπλο” της Σλοβενίας στην επίθεση.

Η πρώτη περίοδο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 24-22 υπέρ των Λιθουανών. Η συνέχεια ανήκε στους Σλοβένους. Με επιθετική “πολυφωνία” (τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) και αποτελεσματική άμυνα, η ομάδα του Ζντοβτς έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 20-14 και πέρασε μπροστά με 44-36 στο 20’.

Το σκηνικό δεν μεταβλήθηκε ούτε στην αρχή του δευτέρου μέρους με τη Σλοβενία να προπορεύεται και τη Λιθουανία να προσπαθεί να πλησιάσει. Εντέλει η “Λιέτουβα” κατόρθωσε να επιστρέψει στο τέταρτο δεκάλεπτο με τον Ρενάλντας Σεϊμπούτις να ευστοχεί σε μία ελεύθερη βολή και να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Το τρίποντο του Λόρμπεκ που ακολούθησε στα 2 δευτερόλεπτα δεν βρήκε στόχο. Ο Βαλαντσιούνας με 12 πόντους και ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν τα πρώτα “βιολιά” για τους νικητές. Στην αντίποδα ο Λόρμπεκ σταμάτησε στους 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 36-44, 55-62, 67-64.
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Καζλάουσκας): Πότσιους 7 (1), Γιουσκεβίτσιους 6 (1), Ν. Λαβρίνοβιτς 11 (1 τριπ., 8 ριμπ.), Ματσιούλις 4, Σεϊμπούτις 6, Γιασάιτις 3 (1), Μοτιεγιούνας 5 (1), Κ. Λαβρίνοβιτς 5 (1), Γιανκούνας 6, Βαλαντσιούνας 12, Βασιλιάουσκας 2.
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ζντοβτς): Μπάλαζιτς 3 (1), Σλόκαρ 5, Μούριτς, Ζούπαν 13 (1), Γ. Ντράγκιτς 12, Ζ. Ντράγκιτς 10 (2), Λόρμπεκ 14 (2), Κλόμπουτσαρ, Όμιτς 7 (8 ριμπ.)

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…