Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Λιθουανία – Κορέα 79-49

Λιθουανία – Κορέα 79-49

seibutis korea pagkosmio

seibutis-korea-pagkosmio

Η Λιθουανία δεν είχε κανένα πρόβλημα με αντίπαλο τη Νότια Κορέα την οποία συνέτριψε με 79-49 και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ήττα από την Αυστραλία για τον τέταρτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας.

Η “Λιέτουβα” παρέμεινε σε τροχιά πρώτης θέσης αφού αύριο αντιμετωπίζει τη Σλοβενία την ώρα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Όχι ότι υπήρχε αμφιβολία γι’ αυτό από τη στιγμή που η διαφορά δυναμικότητας με τη Νότια Κορέα ήταν τεράστια.

Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας βρήκε τον ιδανικό αντίπαλο για να ξεσπάσει ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός της “Λιέτουβα” ξεκούρασε κάποιους παίκτες του προκειμένου να τους έχει “φρέσκους” για τη συνέχεια του τουρνουά. Κατά τα άλλα, οι Κορεάτες ήταν ανταγωνιστικοί μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο όπου βρέθηκαν να προηγούνται με 19-17.

Από τη δεύτερη περίοδο και μετά η Λιθουανία επέβαλε το ρυθμό της, “εγκλώβισε” με την άμυνά της την Κορέα και με επιμέρους σκορ 40-14 εκτόξευσε τη διαφορά στους 24 πόντους (57-33) στο 30’. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Κορεάτες πέτυχαν μόλις 4 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο.

Όπως αναμενόταν, οι Λιθουανοί κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (42 έναντι 22) ενώ δεν εκτέλεσαν ούτε μία ελεύθερη βολή. Δεν χρειάστηκε άλλωστε… Ο Άντας Γιουσκεβίτσιους με 20 πόντους (6/7 τρίποντα) ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές. Ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας πρόσθεσε 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Από τους ηττημένους διασώθηκε ο Ταεγιόνγκ Μουν με 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 39-29, 57-33, 79-49.
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Καζλάουσκας): Πότσιους 6, Γιουσκεβίτσιους 20 (6), Κουζμίνσκας 5 (1), Ν. Λαβρίνοβιτς, Ματσιούλις, Σεϊμπούτις 5 (1), Γιασάιτις 2, Μοτιεγιούνας 18 (7 ριμπ., 5 ασισ.), Κ. Λαβρίνοβιτς, Γιανκούνας 4, Βαλαντσιούνας 12 (8 ριμπ.), Βασιλιάουσκας 7 (1).
Ν. ΚΟΡΕΑ (Γιου): Μουν 15 (3), Παρκ, Γιανγκ. Κιμ Τ. 4, Λι 4, Κιμ Σ., Τσο 3 (1), Γιανγκ, Κιμ Γ. 5, Χέο, Οχ 6, Κιμ Γ. 12.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…