Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Κροατία-Πουέρτο Ρίκο 103-82

Κροατία-Πουέρτο Ρίκο 103-82

bogdanovic puerto rico pagkosmio

bogdanovic-puerto-rico-pagkosmio

Ποιος τελικός; Περίπατος!
Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το παιχνίδι πρόκρισης κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο η Κροατία, η οποία επικράτησε άνετα με 103-82 και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μπογκντάνοβιτς και Σάριτς με 23 και 15 πόντους, αντίστοιχα, ενώ από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισε για ακόμα μια φορά ο Μπαρέα που σταμάτησε στους 20 πόντους.

Οι παίκτες του Ρέπεσα έδειξαν τις ορέξεις τους από τα πρώτα λεπτά, όταν σε μόλις 2’30’’ έκαναν σερί 13-0! Όσο κι αν πάλεψε ο Μπαρέα να μαζέψει την κατάσταση, σημειώνοντας 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, η Κροατία κατάφερνε να διατηρεί τη διαφορά που έχτισε στα πρώτα λεπτά και ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο στο +12 (28-16).

Στο ίδιο τέμπο συνέχισε η Κροατία και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Παρότι το Πουέρτο Ρίκο κατάφερε να βρει εναλλακτικές πηγές σκορ πέρα από τον Μπαρέα, έπαιζε άμυνα με τα…  μάτια, γεγονός που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο οι αντίπαλοί τους. Έτσι, έφτασαν ακόμα και στο +19 (51-32) λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η οποία βρήκε τις δύο ομάδες στο 53-36.

Σάριτς και Μπογκνάνοβιτς συνέχισαν να είναι εξαιρετικοί στο επιθετικό κομμάτι, εκμεταλλευόμενοι και την κακή άμυνα του Πουέρτο Ρίκο, που δεν έδειχνε ικανό να αντιδράσει και να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. Άλλωστε, ένας Μπαρέα (που έμοιαζε να παλεύει μόνος του) δεν ήταν ικανός να… φέρει την άνοιξη!

Με συνοπτικές διαδικασίες, λοιπόν, η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 22 πόντους. Τα νεύρα των παικτών του Πουέρτο Ρίκο έφεραν τεχνικές ποινές, με τον Μπογκντάνοβιτς να εκτελεί σε λίγα δευτερόλεπτα 8 (!) βολές, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά, ενώ στη λήξη της τρίτης περιόδου με καλάθι του Ούκιτς, οι Κροάτες έφτασαν στο +27 (84-57).

Σε τυπική διαδικασία εξελίχθηκε η τέταρτη περίοδος, καθώς το ενδιαφέρον για τον νικητή είχε χαθεί από νωρίς… Το μόνο που απέμενε πλέον ήταν να φανεί αν θα έφταναν οι Κροάτες στους 100 πόντους, κάτι που έγινε 27’’ πριν τη λήξη, με τον Ρέπεσα να χρησιμοποιεί παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής στα τελευταία λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 28-16, 53-36, 84-57, 103-82
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ρέπεσα): Τόμιτς 7, Άντριτς 6, Λαφαγιέτ 5 (1), Μπογκντάνοβιτς 23 (1), Σάριτς 15 (2), Ρούντεζ 6 (1),Ούκιτς 7 (1), Σίμον 9, Μάρκοτα 10 (1), Χεζόνια 2, Ζόριτς 9, Μπάμπιτς 4 (1).
ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ (Όλμος): Κλεμέντε 2, Μπαρέα 20 (5), Φράνκλιν 13(3), Ριβέρα 7, Ντίαζ, Σάντσεζ 11 (2), Χουέρτας 9, Μπάλκμαν 6, Γκαλίντο 11 (1), Σαντιάγκο 3.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…