Κεντρική Basket League ΑΕΚ Κοντά στον Σάκοτα

Κοντά στον Σάκοτα

sakota varese

sakota-varese

Πήγε για προπόνηση στη Ζωφριά, αλλά γρήγορα… κέρδισε τον Βαγγέλη Ζιάγκο και τον Αλέξη Αλεξίου! Ο Ντούσαν Σάκοτα (28 χρ., 2μ.10) αποτέλεσε τον Έλληνα… παίκτη, που θα κάλυπτε την θέση του Νίκου Μπάρλου, ο οποίος αρνήθηκε την ΑΕΚ για τον Πανιώνιο.

Ο γιος του πρωταθληματικού Ντράγκαν Σάκοτα απέχει εσχάτως από τις προπονήσεις λόγω ίωσης, αλλά είπε άμεσα το “καταρχήν ναι” στην ΑΕΚ και απέμενε το “ΟΚ” του σκληρού ατζέντη του Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Ο Ραζνάτοβιτς έδωσε το “ΟΚ” υπό όρους.

Πρωταθλητής Ελλάδος με την εφηβική ΑΕΚ του 2003 ο Ντούσαν δεν αποκλείεται να φορέσει ξανά την κιτρινόμαυρη φανέλα έπειτα από 11 χρόνια. Απομένουν, ωστόσο, λεπτομέρειες πριν να πέσουν οι υπογραφές.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον επέλεξε προσωπικά και τον έφερε στον Παναθηναϊκό με τον οποίο κατέκτησε 5 Πρωταθλήματα (2004, 2005, 2006, 2007, 2009) και 4 Κύπελλα (2005, 2006, 2007, 2009). Το Μάιο του 2007 ήρθε η μεγαλύτερη ομαδική επιτυχία για τον Ντούσαν Σάκοτα, η κατάκτηση της Ευρωλίγκας, που επαναλήφθηκε το Μάΐο του 2009.

Το καλοκαίρι του 2007 αποκτήθηκε ως δανεικός από τον Πανιώνιο για μία χρονιά. Μετά τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε με την ιταλική “Βικτόρια Λίμπερτας Πέζαρο”, τη βελγική “Οστάνδη”, τη ρωσική Γενισέϊ Κράσνογιαρσκ”, την ιταλική “Παλακανέστρο Βαρέζε”.

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…