Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Ισπανία – Γαλλία 88-64

Ισπανία – Γαλλία 88-64

rudy france pagkosmio

rudy-france-pagkosmio

Αυτή η Ισπανία μοιάζει ασταμάτητη!
Σε ακόμα μια άνετη επικράτηση κατάφερε να φτάσει η διοργανώτρια, επικρατώντας της Γαλλίας με 88-64 και έφτασε και μαθηματικά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφεραν να προβληματίσουν τους γηπεδούχους οι Γάλλοι.

Οι αδερφοί Γκασόλ ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές για ακόμα μια φορά, με τον Μαρκ να σημειώνει 17 πόντους και 6 ριμπάουντ και τον Πάου 15 πόντους, ενώ 14 πρόσθεσε και ο Ναβάρο.

Μπατούμ και Ντιό ήταν αυτοί που ξεχώρισαν από την πλευρά των Γάλλων, αποτελώντας τους μοναδικούς παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, καθώς σημείωσαν από 11.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι Γάλλοι προσπάθησαν να φανούν ανταγωνιστικοί και τα κατάφεραν, βάζοντας δύσκολα στους Ισπανούς, οι οποίοι προσπαθούσαν να αποσπαστούν, αλλά οι αντίπαλοί τους κατάφερναν τον τρόπο να επανέρχονται. Μάλιστα, θα έκλειναν τα πρώτα δέκα λεπτά στην απόλυτη ισοπαλία, αν δεν ήταν το “σκοτωμένο” τρίποντο του Ναβάρο, έχοντας μόλις 7 δέκατα στη διάθεσή του!

Στη δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και με πρωταγωνιστές του αδερφούς Γκασόλ στην επίθεση και… σκιάχτρο τον Ιμπάκα, κατάφεραν να αποκτήσουν διαφορά ασφαλείας, παρά την προσπάθεια του Μπατούμ να διατηρεί κοντά στο σκορ την ομάδα του. Έτσι, με καλάθι του Καλντερόν, η Ισπανία κατόρθωσε να πάει στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο ψυχολογικό όριο των δέκα πόντων  (44-34).

Όσο κι αν προσπάθησε στη συνέχεια η Γαλλία να επιστρέψει, το… ποτάμι δεν γυρνούσε πίσω! Για πρώτη φορά μάλιστα, οι Ισπανοί έφτασαν στο +16 (52-36) χάρη σε καλάθι του Γιουλ, ενώ Λοβέρν και Ντιό πρόσφεραν μόνο αποσπασματικά λύσεις στη γαλλική ομάδα και η λήξη του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε την Ισπανία μπροστά με 65-50.

Ό, τι προσπαθούσαν να μαζέψουν οι Γάλλοι στην τελευταία περίοδο, το χαλάγανε οι Ισπανοί σε χρόνο… μηδέν! Έτσι, το 67-54, έγινε στο άψε-σβήσε 72-54 με πέντε πόντους από Γιουλ και Ναβάρο σε 46’’, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι οι γηπεδούχοι δεν έχουν καμία πρόθεση να χαλαρώσουν και να κατεβάσουν ταχύτητα. Ο Φουρνιέ ήταν ο μοναδικός που έδειχνε πλέον πρόθυμος να παλέψει, ωστόσο, η παρουσία του δεν ήταν ικανή να σταματήσει το… πάρτι που ξεκίνησαν οι Μαρκ Γκασόλ και Ιμπάκα, προσφέροντας σκορ και θέαμα.

Τα τελευταία λεπτά εξελίχθηκαν σε τυπική διαδικασία και έδωσαν την ευκαιρία στους δύο προπονητές να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά στη διάρκεια του τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 44-34, 65-50, 88-64.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Ορένγκα): Π. Γκασόλ 15, Φερνάντεθ 8 (2), Ροντρίγκεθ 2, Ναβάρο 14 (2), Καλντερόν 2, Ρέγιες 2, Κλαβέρ 2, Ρούμπιο 4 (4 ριμπ. 5 ασίστ, 3 κλεψ.), Γιουλ 10 (1 τρ., 4 ασίστ), Μ. Γκασόλ 17 (1 τρ., 6 ριμπ.), Ιμπάκα 10 (8 ριμο.), Αμπρίνες 2.
ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ): Ερτέλ 6 (6 ριμπ.), Μπατούμ 11 (1), Ντιό 11 (1), Λοβέρν 8 (5 ριμπ.), Καουντί , Τζάκσον 5 (1), Φουρνιέ 9 (1), Πιετρούς 3, Γκομπέρ 4, Ντιαό 3 (1), Τιγί , Ζελαμπάλ 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…