Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Ιράν – Σερβία 70-83

Ιράν – Σερβία 70-83

markovic egypt pagkosmio

markovic-egypt-pagkosmio

Η Σερβία τα… χρειάστηκε για ένα ημίχρονο ελέω Χαμέντ Χανταντί, ωστόσο στην επανάληψη εκμεταλλεύτηκε τις περισσότερες λύσεις που διαθέτει ως ομάδα, επιβλήθηκε του Ιράν με 83-70 για τον πρώτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ήττα από τη Γαλλία.

Στο πρώτο μέρος, οι “πλάβι” είχαν δύο βασικά προβλήματα να επιλύσουν. Αφενός αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό και αφετέρου έπεσαν πάνω σε έναν… σεληνιασμένο Χανταντί. Ο Ιρανός σέντερ έκανε ό,τι ήθελε τους Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Ράσκο Κάτιτς ενώ πέτυχε τους 22 από τους 38 πόντους της ομάδας του.

Αυτοί οι παράγοντες αποτέλεσαν μέρος της ιστορίας του πρώτου ημιχρόνου μαζί με τα 12 λάθη των Σέρβων οι οποίοι έπαιζαν λες και ήταν “κοιμισμένοι”. Όχι, ότι στην επανάληψη βελτιώθηκε η απόδοση των “πλάβι”.

Απλά η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της Σερβίας εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Χανταντί χρεώθηκε με 4 φάουλ από το πρώτο εικοσάλεπτο σε συνδυασμό με την έλλειψη “βάθους” στο ρόστερ των Ιρανών.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς ανέλαβε την… οργάνωση (συνολικά 9 ασίστ), ο Ραντούλιτσα πήρε “φωτιά”, η άμυνα “έσφιξε” και με σερί 11-0, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς μετέτρεψε το υπέρ της 42-38 του 20’ σε 53-38 στο 23’. Κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν. Ο Χανταντί επέστρεψε στο παρκέ, αλλά ήταν αργά…

Η πορεία του ροζ φύλλου ήταν δρομολογημένη. Οι Ιρανοί σημείωσαν το πρώτο τους καλάθι στο τρίτο δεκάλεπτο στο 26’. Ο Νικχάχ Μπαχραμί (20 πόντοι συνολικά) προσπάθησε να περισώσει κάπως την κατάσταση, μείωσε σε 67-51 στο 30’, όμως η διαφορά παρέμεινε σε διψήφια επίπεδα μέχρι το τέλος.

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ τελείωσε το ματς με νταμπλ-νταμπλ για τους νικητές οι οποίοι έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους και χρειάζονται άλλη μία για να “σφραγίσουν” την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς πρόσθεσε 16 πόντους. Από την άλλη, ο Χανταντί σταμάτησε στους 29 πόντους (10/10 δίποντα).

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 38-42, 51-67, 70-83.
ΙΡΑΝ (Μπετσίροβιτς): Αργκαβάν, Γιακχτσαλί 3 (1), Καμρανί 2, Καζεμί 6, Αφάγκ 6 (2), Σαχακιάν 2, Καρντούστ, Γιαμσιντί 2, Νικχάχ Μπαχραμί 20 (2 τριπ., 7 ασισ.), Χανταντί 29 (5 ριμπ).
ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 9 (2 τριπ., 9 ασισ.), Σιμόνοβιτς 4, Γιόβιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 16 (1), Μπιέλιτσα 18 (1 τριπ., 10 ριμπ.), Μάρκοβιτς 5 (1), Κάλινιτς 3 (1), Μπίρσεβιτς, Ραντούλιτσα 13, Κάτιτς 8, Στίματς 6.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…