Κεντρική Διεθνή Θρίαμβος για Μπάρτσα

Θρίαμβος για Μπάρτσα

barcelona super cup

barcelona-super-cup

“Κλάσικο” με το… καλησπέρα!
Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Μπαρτσελόνα τον ημιτελικό με τη Λαμποράλ Κούτσα την οποία συνέτριψε με 95-66 και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης απόψε στο πρώτο φετινό “κλάσικο” με το… καλησπέρα της σεζόν.

Οι Καταλανοί ήταν καταιγιστικοί και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίστασης στους Βάσκους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι “μπλαουγκράνα” απέκτησαν διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο (31-16) και την διατήρησαν μέχρι το τέλος αφού η Λαμποράλ δεν κατάφερε ποτέ να κατεβάσει το σκορ σε μονοψήφια επίπεδα.

Η Μπάρτσα έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ και έδειξε τα δόντια της ενόψει της συνέχειας. Ειδικά η άμυνα των πρωταθλητών Ισπανίας ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κάτι που αποτυπώνεται από τους 29 πόντους που δέχτηκαν στο πρώτο ημίχρονο και από τους 46 στο τρίτο δεκάλεπτο.

Το 49-29 του 20’ αποτύπωνε την κυριαρχία των Καταλανών ενώ όσο περνούσε η ώρα η διαφορά ολοένα και αυξανόταν για να σταματήσει εντέλει στους 33 πόντους. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ είχαν 28/46 (61%) στα δίποντα, 10/22 (45%) στα τρίποντα και μεγάλη “υπεροπλία” στα ριμπάουντ (41 έναντι 30).

Ο Άλεξ Αμπρίνες (16 πόντοι), ο Τόμας Σατοράνσκι (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο (14 πόντοι) ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Τόμας Ερτέλ με 17 πόντους και 5 ασίστ διασώθηκε από τους ηττημένους.

Τα δεκάλεπτα: 16-31, 29-49, 46-61, 66-95.
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Κρέσπι): Άιβερσον 4 (7 ριμπ.), Γκόμες 6, Πέρκινς, Χάμιλτον 5 (1), Ντιόπ 2, Τιγί 2, Σαν Εμετέριο 11 (1), Ερτέλ 17 (2 τριπ., 5 ασισ.), Τζόνσον 8 (1), Μπέρτανς 11 (3).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόελμαν 9, Χεζόνια 5 (1), Χουέρτας 2, Αμπρίνες 16 (4), Ναβάρο 14 (4), Σατοράνσκι 15 (5 ριμπ.), Πλάις 7 (6 ριμπ.), Τόμας, Όλεσον 11 (1), Λάμπε 4, Νάχμπαρ 6, Τόμιτς 6 (7 ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…