Κεντρική NBA “Θα βρούμε τη “χρυσή τομή”
NBA

“Θα βρούμε τη “χρυσή τομή”

rubio nash

rubio-nash

Μετά τη φυγή του Κέβιν Λαβ για το Κλίβελαντ, οι Τίμπεργουλβς ψάχνουν το νέο ηγέτη της ομάδας τους και τα βλέμματα όλων έχουν στραφεί στον Ρίκι Ρούμπιο. Ο Ισπανός έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους πασέρ και “κλέφτες” του πρωταθλήματος, μετρώντας 8.6 ασίστ και 2.3 κλεψίματα πέρυσι, αλλά η επιθετική του συγκομιδή είναι φτωχή (9.5 πόντοι μ.ο.) ώστε να θεωρηθεί ένας από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος.

Παρ’ όλα αυτά οι άνθρωποι της Μινεσότα πιστεύουν στον 24χρονο πλέιμεϊκερ και έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για να επεκτείνουν τη συνεργασία τους μαζί του. Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν παρουσιάσει ουσιαστική εξέλιξη με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για τετραετές συμβόλαιο χωρίς να όμως να υπάρχει, προς το παρόν, κάποια κοινή τομή στο οικονομικό.

Όμως ο χρόνος πιέζει καθώς αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις 31 Οκτωβρίου τότε ο Ρούμπιο, του οποίου το rookie συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι, θα είναι restricted free agent από τον Ιούλιο του 2015. Οι “Λύκοι” θα έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να ματσάρουν οποιαδήποτε προσφορά αλλά σίγουρα κάτι τέτοιο δεν αποτελεί “μαξιλαράκι” ασφαλείας.

Ο Τζένεραλ Μάνατζερ τον Γουλβς πάντως, Μιλτ Νιούτον, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε δηλώσεις του.

“Θα χειριστούμε την κατάσταση όπως κάναμε και με τον Κέβιν (Λαβ). Θα κάνουμε το καλύτερο για τον οργανισμό και αν μπορέσουμε να τα βρούμε νωρίς έχει καλώς. Αλλιώς δεν πρόκειται να προβούμε σε βιαστικές κινήσεις”, τόνισε αρχικά και συνέχισε:

“Εν ευθέτω χρόνο θες να δείξεις καλή θέληση και εμπιστοσύνη σε έναν παίκτη. Είναι αμφίδρομη κατάσταση και πρέπει να γίνει αυτό που είναι σωστό και για τις δύο πλευρές”.

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η συμφωνία θα επιτευχθεί:

“Σε κάποια πράγματα συμφωνούμε, σε άλλα όχι αλλά είμαι αισιόδοξος. Ο Ρίκι θέλει να μείνει αλλά πρέπει να τα βρούμε και με τον ατζέντη του”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…