Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Η παρουσίαση των Αμερικανών

Η παρουσίαση των Αμερικανών

parousiasi paok amerikanoi

Processed with Moldiv

Ο ΠΑΟΚ ισχυροποιήθηκε πολύ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και φρόντισε να επιλέξει εξαιρετικές περιπτώσεις Αμερικανών παικτών για να καλύψει αποτελεσματικά τα κενά στην περιφέρεια και τη φροντ λάιν. Ο λόγος για τους Τζέικ Όνταμ, Μαρκ Κάρτερ, Τζούλιαν Βον και Κέβιν Λάνγφορντ.

Το “καρέ” των Αμερικανών παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα σήμερα στο “Παλατάκι“, παρουσία του μάνατζερ της ομάδας, Τέλη Ζουρνατσίδη, ο οποίος μίλησε ξεχωριστά για τον κάθε ένα παίκτη αναλύοντας το λόγο που επελέγησαν από τη διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο καθώς και τα χαρακτηριστικά τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον Τζέικ Όνταμ: “Όταν τον περασμένο Απρίλιο ο Νίκος Σταυρόπουλος επέστρεψε από το τουρνουά που παρακολούθησε στο Portsmouth, στο πρώτο λεπτό της κουβέντας μας ακούστηκε το όνομα του Τζέικ. Από εκεί και μετά, ψάξαμε με τους προπονητές να δούμε τι μπορεί να κάνει αυτό το παιδί και τι μπορεί να μας προσφέρει. Κάναμε μεγάλη υπομονή για να δούμε αν θα βρει ομάδα στο NBA και όλο αυτό το διάστημα καιροφυλαχτούσαμε.

Ήταν εξαιρετικός στο κολεγιακό πρωτάθλημα με τo Indiana State, είχε μεγάλη επιθυμία να έρθει στον ΠΑΟΚ και έτσι τα πράγματα έγιναν εύκολα. Χρειάζεται βέβαια λίγο χρόνο, πρέπει να προσαρμοστεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Όταν συμβεί αυτό, θα μας δώσει πάρα πολλά”.

Για τον Τζούλιαν Βον: “Πέρσι αγωνίστηκε στην ομάδα του ΚΑΟΔ. Μετά την αποχώρηση του Τσαϊρέλη, θέλαμε να βάλουμε στην ομάδα έναν παίκτη με μεγάλες αμυντικές ικανότητες, με έκρηξη και ενθουσιασμό στο παιχνίδι του, με κυριαρχία στα καλάθια και αν αυτό συνδυαζόταν με εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, θα ήταν για εμάς ότι το καλύτερο.

Όλα αυτά τα στοιχεία, πιστεύω ότι τα βρήκαμε στο πρόσωπο του Τζούλιαν. Βρήκαμε αυτό που ψάχναμε. Έχει τρομερή ενέργεια και πιστεύω πως αυτή την ενέργεια θα διοχετεύσει και στην ομάδα”.

Processed with Moldiv

Για τον Κέβιν Λάνκφορντ: “Για να εκτιμήσεις πραγματικά αυτά που κάνει ο Κέβιν μέσα στο γήπεδο, πρέπει να είσαι προσεκτικός και να ξέρεις πολύ μπάσκετ. Γιατί υπάρχουν πράγματα που κάνει ένας παίκτης και φαίνονται και γιατί υπάρχουν πράγματα που ένας παίκτης κάνει αθόρυβα στο γήπεδο αλλά δίνουν πάρα πολλά σε μία ομάδα.

Τέτοιος παίκτης είναι ο Κέβιν, κάνει πολλή αθόρυβη δουλειά. Συμμετέχει σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση, κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του και μπορεί να αποτελέσει “ογκόλιθο” στην άμυνα κοντά στο καλάθι και να απειλήσει στην επίθεση και από κοντά και από μακριά. Αυτό, σε συνδυασμό με την εξαιρετική του παρουσία τα τελευταία δύο χρόνια, τον πρώτο στην Ελλάδα και το δεύτερο με συμμετοχή και στο Eurocup, ήταν πράγματα που μας ενδιέφεραν και ήταν το διαβατήριό του για την ομάδα. Η μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ έγινε με πολύ καλή διάθεση και από τους δύο πλευρές”.

Για τον Μάρκ Κάρτερ: “Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να βάλουμε δίπλα στον αρχηγό μας, τον Κώστα Χαραλαμπίδη, έναν σπουδαίο παίκτη για να αποτελέσουν ένα επιθετικό φόβητρο για τους αντιπάλους. Έχουν υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν πολύ καλοί παίκτες στη περιφέρεια. Ο Μαρκ έχει το ταλέντο του Ράουλι Μάρσαλ, τα κότσια του Ντόνι ΜακΓκράθ και τον χαρακτήρα του Κώστα Χαραλαμπίδη. Αυτή η ταυτότητά του, και η αγωνιστική και η ανθρώπινη, ήταν το στοιχείο που είπαμε φέτος “Μαρκ Κάρτερ με οποιοδήποτε κόστος“. Βέβαια, πάντα μέσα στις δικές μας δυνατότητες”.

Στο τέλος της ομιλίας του ευχήθηκε καλή επιτυχία και στους τέσσερις και αναφέρθηκε στη φιλοσοφία της ομάδας:

“Θέλω να ευχηθώ και στα τέσσερα παιδιά καλή επιτυχία. Είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε και να τους στηρίξουμε. Να προσθέσω κλείνοντας πως η παρουσίαση τεσσάρων Αμερικανών φέτος, δεν αποτελεί διαφοροποίηση αυτών που σκεφτόμαστε και κάνουμε εδώ και καιρό. Η φιλοσοφία της ομάδας είναι κάτι το “ζωντανό” και εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …