Κεντρική Ασίστ Shadow Ζει το όνειρό του (vid)

Ζει το όνειρό του (vid)

maragkidis brewster

maragkidis-brewster

Η Αμερική έχει γεμίσει από “δικά μας” παιδιά τα τελευταία χρόνια. Παιδιά γεμάτα ταλέντο και φιλοδοξίες να αποκτήσουν εικόνες και εμπειρίες που θα τους επιτρέψουν να γυρίσουν πιο έτοιμοι στην Ελλάδα σε μερικά χρόνια. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις παικτών που ξεχωρίζουν. Έντονα.
Μία από αυτές είναι ο Νίκος Μαραγκίδης (1997, 1μ95), ο οποίος δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού εδώ και έναν χρόνο.

Ο πρώην παίκτης του Αμαρουσίου και μαθητής του ACS (όπου αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες της Άννυς Κωνσταντινίδου έχοντας 10.6 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 2.2 κλεψίματα ανά παιχνίδι) πήρε τη δύσκολη απόφαση να αποχαιρετήσει την οικογένειά του πριν ένα χρόνο με σκοπό να κυνηγήσει το American dream. Κι αν κρίνουμε από τις εξελίξεις, έκανε πολύ σωστά!

Ο ταλαντούχος γκαρντ φοιτά στο Brewester High School, κάνοντας τον δικό του αγώνα για να εξασφαλίσει μία υποτροφία από ένα καλό κολέγιο τα επόμενα χρόνια. Αν κρίνουμε πάντως από τις μέχρι τώρα επιδόσεις του, τότε βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Κι αυτό γιατί δεν ήταν ρολίστας στους “Bobcats” την περσινή αγωνιστική περίοδο. Αντίθετα είχε ηγετικό ρόλο, αποτέλεσε σημείο αναφοράς στις δύο πλευρές του παρκέ και ήταν ο παίκτης που “έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά”, όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του.

maragkidis-ethniki

Γι αυτό άλλωστε κέρδισε με το σπαθί του μία θέση στην προεπιλογή της Εθνικής U17 το φετινό καλοκαίρι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ντουμπάι. Μπορεί μάλιστα να “κόπηκε” την τελευταία στιγμή από τον Δημήτρη Παπανικολάου, αλλά η αλματώδης πρόοδος που έχει επιδείξει την τελευταία διετία δείχνει πως αυτή ήταν μόνο η αρχή για τον ίδιο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στις αρχές του καλοκαιριού έδωσε τα διαπιστευτήριά του στην IMG Academy. Ένα πρόγραμμα ατομικής βελτίωσης των παικτών, όπου είχε τη δυνατότητα να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες του και να κάνει ακόμα ένα βήμα μπροστά στην καριέρα του.

Ο Νίκος Μαραγκίδης έχει βάλει στόχο ζωής να παίξει μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο και με βάση τα όσα έχει καταφέρει, δεν υπάρχει λόγος να… αμφιβάλουμε πως στο τέλος θα τα καταφέρει.

  • ΑΕΚ

    Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

    Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …
  • kolossos marousi jpg

    Κολοσσός – Μαρούσι 89-85

    Σπουδαία νίκη για τον Κολοσσό, πλέον ελπίζει στην ήττα του ΠΑΟΚ. Ο Κολοσσός νίκησε το Μαρο…
  • Παπανικολάου, Ολυμπιακός

    Εφές – Ολυμπιακός 85-72 (vid)

    Έχασε αλλά δεν χάθηκε ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη. Τα σερί είναι για να σπάνε. Ο Ολ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…