Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Ετοιμάζει… έρευνα η FIBA

Ετοιμάζει… έρευνα η FIBA

australia angola pagkosmio

australia-angola-pagkosmio

Μπορεί η Αγκόλα να επικράτησε της Αυστραλίας για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας ωστόσο το συγκεκριμένο ματς εξακολουθεί να απασχολεί τη FIBA.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, τα social media πήραν… φωτιά από διάφορες αντιδράσεις σχετικά με την εμφάνιση της Αυστραλίας η οποία από πολλούς θεωρήθηκε ως… αδιάφορη. Μάλιστα, κάτι παρόμοιο σχολίασε και ο Γκόραν Ντράγκιτς, όπως γράψαμε στο κείμενο με τίτλο “Η ήττα έφερε αντιδράσεις“.

Από ότι φαίνεται η FIBA άκουσε και έλαβε υπόψη τις δυνατές “φωνές” που ακούστηκαν ύστερα από αυτό το ματς και αποφάσισε να δράσει. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως θα διεξάγει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάτι ύποπτο στη συμπεριφορά της Αυστραλίας στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

“Η FIBA ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο η Αυστραλία έχασε το παιχνίδι από την Αγκόλα (91-83) για τον τέταρτο όμιλο την περασμένη Πέμπτη (4/9). Η συμπεριφορά της Αυστραλίας στο παρκέ προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στους φιλάθλους και στους ειδικούς του μπάσκετ”, αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση και καταλήγει:

“Υπάρχει μεγάλη υποψία ότι η Αυστραλία έχασε το ματς προκειμένου να αποφύγει τις ΗΠΑ στην προημιτελική φάση. Η ομοσπονδία της Αυστραλίας έχει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί επί του θέματος πριν επιληφθεί η FIBA και προχωρήσει την προβλεπόμενη διαδικασία”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…