Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Δομ. Δημ. – Σλοβενία 61-71

Δομ. Δημ. – Σλοβενία 61-71

zoran dragic pagkosmio

zoran-dragic-pagkosmio

Η Σλοβενία είχε την πρωτοπορία στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τη Δομινικανή Δημοκρατία την οποία “λύγισε” με 71-61 για τη φάση των “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου και προκρίθηκε στα προημιτελικά όπου την προσεχή Τρίτη (9/9) θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ.

Κατά τα άλλα, στο ξεκίνημα το ματς ήταν κάπως αναγνωριστικό με τις δύο ομάδες να εμφανίζονται αρκετά νευρικές χωρίς καμία από τις δύο να μπορεί να επιβάλλει το ρυθμό της. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στην απόλυτη ισορροπία (15-15). Στη δεύτερη περίοδο η αναμέτρηση άρχισε να γίνεται πιο γρήγορη.

Αυτό γιατί οι Δομινικανοί κατόρθωσαν με “όπλο” την άμυνα να “χτίσουν” μία διαφορά 7 πόντων (26-19), 5 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Η ομάδα του Ορλάντο Αντίγκουα διατηρούσε το προβάδισμα μέχρι το 16’ (28-23) αλλά κάπου εκεί ήταν λες και σταμάτησε να παίζει.

Οι Σλοβένοι ανέβασαν… στροφές, πίεσαν αρκετά στην άμυνα και αφού κράτησαν τους αντιπάλους τους περίπου 4 λεπτά χωρίς πόντο, εκτόξευσαν τη διαφορά στους 10 πόντους (38-28) στο 20’ χάρη σε σερί 15-0 που πραγματοποίησαν. Η Σλοβενία εκμεταλλεύτηκε τρεις παράγοντες προκειμένου να πάρει… κεφάλι με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (24-12), σούταραν με ποσοστό 65% (11/17) στα δίποντα και διέθεταν περισσότερες λύσεις επιθετικά από τη στιγμή ειδικά που ο Φρανσίσκο Γκαρσία, ήτοι η κύρια επιθετική “απειλή” των Δομινικανών χρεώθηκε νωρίς με 2 φάουλ και αποσύρθηκε στον πάγκο για να προφυλαχθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Σλοβένοι απέκτησαν τη διαφορά δίχως τα αδέλφια Ντράγκιτς στην πεντάδά τους στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου δεκαλέπτου.

Η απουσία του Γκαρσία είχε ως συνέπεια η Δομινικανή Δημοκρατία να “κολλήσει” επιθετικά. Στην επανάληψη, δεν άλλαξε τίποτα τουλάχιστον μέχρι το 24’, όταν ο Γκόραν Ντράγκιτς έδωσε… αέρα 15 πόντων (46-31) στην ομάδα του. Ο Ορλάντο Αντίγκουα δοκίμασε να “χαμηλώσει” το σχήμα των Δομινικανών και στην πορεία του… βγήκε.

Βέβαια, σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι ο Γκόραν Ντράγκιτς χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ και έτσι οι Σλοβένοι έχασαν το ρυθμό τους με την αποχώρηση από το παρκέ του ηγέτη τους. Διά χειρός Τζακ Μαρτίνεζ οι Δομινικανοί έκαναν επιμέρους σκορ 17-8 και μείωσαν σε 54-48 στο 30’.

Μάλιστα, ο Μαρτίνεζ ροκάνισε τη διαφορά στους 2 πόντους (54-52) στο 32’. Αλλά μέχρι εκεί… Ο Γκόραν Ντράγκιτς επέστρεψε στο παρκέ και μαζί επανήλθαν η ηρεμία και το καθαρό μυαλό στους Σλοβένους οι οποίοι έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 17-9 και “καθάρισαν”.

Ο Ζόραν Ντράγκιτς με 18 πόντους και ο Γκόραν Ντράγκιτς με 12 πόντους και 6 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Ο Τζέιμς Φελντίν με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Τζακ Μαρτίνεζ με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ δεν έφταναν για τους ηττημένους.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 28-38, 48-54, 61-71
ΔΟΜ. ΔΗΜ. (Αντίγκουα): Σόσα 6, Φορτούνα, Κορονάντο 3, Λιζ, Γκαρσία 7 (1), Φελντίν 18 (8 ριμπ.), Βάργκας 3 (8 ριμπ.), Σάντσεζ, Μπάεζ 9, Ραμόν 3 (1), Μαρτίνεζ 12 (11 ριμπ.).
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ζντοβτς): Μπάλαζιτς 7 (1), Σλόκαρ 9 (1 τριπ., 6 ριμπ.), Πρέπελιτς 5 (1), Μούριτς, Μπλάζιτς 2, Ζούπαν 3 (1), Γ. Ντράγκιτς 12 (6 ασισ.), Ζ. Ντράγκιτς 18 (2), Λόρμπεκ 8, Κλόμπουτσαρ 5, Όμιτς 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…