Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Γαλλία – Κροατία 69-64

Γαλλία – Κροατία 69-64

gelabale croatia pagkosmio

gelabale-croatia-pagkosmio

Το δεύτερο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου πήρε η Γαλλία, η οποία επικράτησε της Κροατίας με 69-64 , σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια της φάσης των “16”, το οποίο εξελίχθηκε σε θρίλερ στα τελευταία δευτερόλεπτα!

Μπατούμ και Φουρνιέ ήταν αυτοί που ξεχώρισαν από την πλευρά των νικητών, με 14 και 13 πόντους, αντίστοιχα, ενώ για τους Κροάτες ξεχώρισε για ακόμα μια φορά ο Μπογκντάνοβιτς με 27 πόντους και ακολούθησε ο Τόμιτς με 17, οι 15 εκ των οποίων σημειώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι άμυνες από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, γεγονός απόλυτα λογικό δεδομένης της σημασίας της αναμέτρησης. Οι δύο προπονητές προσπάθησαν να περιορίσουν τα ατού του αντιπάλου και η Κροατία έδειξε να παίρνει καλύτερο βαθμό στην αποστολή αυτή.

Μετά το αρχικό 5-5, η Γαλλία σημείωσε μόλις 2 πόντους στα εναπομείναντα 6’45’’ της πρώτης περιόδου, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στην Κροατία να αποσπαστεί με 15-7 έπειτα από δέκα λεπτά αγώνα, με τον Μπογκντάνοβιτς να ηγείται στο σκοράρισμα για την ομάδα του Ρέπεσα.

Όσα δεν κατάφερε στην πρώτη περίοδο, τα έκανε στη δεύτερη η Γαλλία βρίσκοντας λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και παράλληλα κλείνοντας τους διαδρόμους προς το καλάθι της, αναγκάζοντας τον Τόμιτς να μείνει στα… ρηχά! Έτσι, με πλουραλισμό στην επίθεση, κατάφερε να τρέξει επιμέρους σκορ 12-3 και να προσπεράσει στο σκορ (19-18) και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 23-22, σε ένα διάστημα που οι άμυνες είχαν την τιμητική τους!

Φορτσάτη ξεκίνησε η Γαλλία και την τρίτη περίοδο! Παρέμεινε συνεπής στο αμυντικό της πλάνο, το οποίο κλείδωσε τον Μπογκντάνοβιτς και έτσι η Κροατία αδυνατούσε να βρει εύκολα σκορ, σημειώνοντας μόλις 5 πόντους σε 6 λεπτά αγώνα. Στην αντίπερα όχθη, η Γαλλία έπαιρνε σκορ από παντού και κατάφερε να φτάσει ακόμα και στο +10 (37-27).

Η Κροατία αδυνατούσε ακόμα και να διατηρήσει τη μπάλα στην κατοχή της, κάνοντας λάθη για τρεις συνεχόμενες επιθέσεις και με πόντους από ισάριθμα κλεψίματα, η Γαλλία εκτόξευσε τη διαφορά στους 16 (46-30), σημειώνοντας σε 8’30’’ όσους πόντους πέτυχε σε όλο το πρώτο μέρος!

Hάνοδος των Τόμιτς και Μπογκντάνοβιτς συντέλεσε ώστε η Κροατία να ανακάμψει και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά ακόμα και στους 7, ωστόσο κάθε φορά που προσπαθούσε να γίνει απειλητική, ο Ζελαμπάλ δήλωνε παρών και εξασφάλιζε στην ομάδα του διαφορά ασφαλείας.

Στα τελευταία παιχνίδια  έγινε άνω-κάτω και ένας μαγικός Μπογκντάνοβιτς έκανε το παιχνίδι θρίλερ, ευστοχώντας σε τρίποντο 52’’ πριν τη λήξη, με το οποίο μείωσε στους 2 (66-64), έπειτα από πολύ καλή ομαδική άμυνα και κλέψιμο. Ο ίδιος ανέλαβε και την επίθεση 20’’ πριν το φινάλε, ωστόσο, αστόχησε σε τρίποντο με το οποίο επιχείρησε να βάλει μπροστά την Κροατία. Ο Ερτέλ αποδείχθηκε ψύχραιμος από τις βολές (2/2) και η Γαλλία έφτασε πολύ πιο δύσκολα από ό, τι προμήνυε η εξέλιξη του ματς στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 7-15, 23-22, 46-34, 69-64.
ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ): Ερτέλ 10 (1), Μπατούμ 14, Ντιό 2, Λοβέρν 8 (1), Καουντί , Τζάκσον , Φουρνιέ 13 (1), Πιετρούς 6, Γκομπέρ 2, Ντιαό 3 (1). Τιγί , Ζελαμπάλ 11 (3).
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ρέπεσα): Τόμιτς 17 (6 ριμπ.), Άντριτς , Λαφαγιέτ 2 (6 ασίστ), Μπογκντάνοβιτς 27 (3 τρ., 6 ριμπ.), Σάριτς 4 (7 ριμπ.), Ρούντεζ 3 (1),Ούκιτς , Σίμον 6 (1), Μάρκοτα 3(1) , Χεζόνια , Ζόριτς 2, Μπάμπιτς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…