Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Βραζιλία – Ισπανία 63-82

Βραζιλία – Ισπανία 63-82

gasol varejao pagkosmio

gasol-varejao-pagkosmio

Ποιος είδε την Ισπανία και δεν την φοβήθηκε! Οι Ίβηρες ήταν απολαυστικοί, “σκόρπισαν” την Βραζιλία με 82-63 για τον πρώτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πέτυχαν το “τρία στα τρία” έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πάου Γκασόλ που “οργίασε”.

Η “ορχήστρα” των “φούριος ρόχας” παράγει εξαίσιες νότες και ο… μαέστρος Χουάν Ορένγκα μπορεί να αισθάνεται ευτυχής γιατί καλείται να διαχειριστεί ένα αξιοζήλευτο ρόστερ. Η Ισπανία άστραψε και βρόντηξε και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση σχετικά με τη διεκδίκηση του τίτλου.

Μέχρι τον τελικό όμως έχουμε δρόμο. Αρχικά, οι Ισπανοί καλούνται να φτάσουν ως εκεί. Αλλά με τέτοιες εμφανίσεις όπως με την Βραζιλία, τότε δεν θα έχουν πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους οικοδεσπότες οι οποίοι βρέθηκαν να προηγούνται με 15-6 στο 5’.

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 30-14 και τους Ισπανούς να έχουν επιβάλλει πλήρως το ρυθμό τους. Στη δεύτερη περίοδο, ο Ρούμπεν Μανιάνο “κόντυνε” το σχήμα της ομάδας του προκειμένου να βγάλει μεγαλύτερη πίεση στη μπάλα.

Αρχικά η “σελεσάο” κατάφερε να μειώσει σε 30-21 στο 13’ αλλά με οδηγό τον Πάου Γκασόλ (13 πόντοι στο πρώτο μέρος) αποκαταστάθηκε γρήγορα η τάξη. Η Βραζιλία κέρδισε στο επιμέρους σκορ της περιόδου (18-15) ωστόσο μάλλον αυτό το γεγονός μάλλον “νευρίασε” τους Ισπανούς.

Στην επανάληψη, υπήρχε μόνο μία ομάδα στο παρκέ. Η “σελεσάο” δεν μπορούσε να ακολουθήσει στο σκορ, οι Ίβηρες έπαιξαν πιο επιθετική άμυνα και προσφέροντας θέαμα αλλά και… ουσία έφτασαν σε ακόμα μία νίκη στη διοργάνωση.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι “οικοδεσπότες” σούταραν με ποσοστό 46% (11/24) στα τρίποντα και κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (41 έναντι 32). Ο Πάου Γκασόλ τελείωσε το ματς με 26 πόντους και 9 ριμπάουντ για τους νικητές. Στην αντίπερα όχθη, ο Λεάντρο Μπαρμπόσα είχε 11 πόντους για τους ηττημένους.

Τα δεκάλεπτα: 14-30, 32-45, 47-66, 63-82.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Μανιάνο): Μασάδο 6 (2), Νέτο 2, Χετσμάγιερ, Τέιλορ 4, Γκαρσία 2, Χουέρτας 8, Μπαρμπόσα 11 (1), Βαρεζάο 10, Νενέ 7 (5 ριμπ.), Μαρκίνιος Βιέιρα 7 (5 ριμπ.), Σπλίτερ 6.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Ορένγκα): Π. Γκασόλ 26 (3 τριπ., 9 ριμπ.), Φερνάντεθ 6 (2), Ροντρίγκεθ 12 (2), Ναβάρο 10 (2), Καλντερόν 5 (1), Ρέγιες 1, Κλαβέρ, Ρούμπιο 2 (6 ασισ.), Γιουλ 7 (1), Μ. Γκασόλ 8 (5 ριμπ., 3 ασισ.), Ιμπάκα 5 (5 ριμπ.), Αμπρίνες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…