Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Βραζιλία – Αργεντινή 85-65

Βραζιλία – Αργεντινή 85-65

brazil argentina pagkosmio

brazil-argentina-pagkosmio

Με εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο η Βραζιλία έριξε στο… καναβάτσο την Αργεντινή με 85-65 στον τελευταίο αγώνα για τη φάση των “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου και προκρίθηκε στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τη Σερβία την προσεχή Τετάρτη (10/9).

Συγκεκριμένα, η “σελεσάο” πραγματοποίησε επιμέρους σκορ 52-29 στην επανάληψη και “καθάρισε” έχοντας περισσότερες ποιοτικές λύσεις από την Αργεντινή η οποία τα περίμενε σχεδόν όλα από τον Λουίς Σκόλα και τον Πάμπλο Πριχιόνι ενώ συνολικά εκτέλεσε περισσότερα τρίποντα (29) από δίποντα (27). Οι “γκαούτσος” ήταν ανταγωνιστικοί μόνο στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν όταν οι Βραζιλιάνοι ανέβασαν… στροφές.

Στο ξεκίνημα, η ομάδα του Χούλιο Λάμας επέβαλε το ρυθμό της και βρέθηκε να προηγείται με 21-13 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στη δεύτερη περίοδο με την Αργεντινή να κρατάει τα ηνία. Η “αλμπισελέστε” διατηρούσε τη διαφορά στους 7 πόντους (34-27) και ενώ απέμεναν 1 λεπτό και 43 δευτερόλεπτα για το τέλος του ημιχρόνου.

Με επιμέρους σκορ 6-2, η Βραζιλία μείωσε σε 36-33 στο 20’ και το “μομέντουμ” έδειχνε να αλλάζει. Πράγματι, αυτό συνέβη στο δεύτερο μέρος. Η αποχώρηση από το παρκέ του Πάμπλο Πριχιόνι με τέσσερα φάουλ κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου συνέβαλε στο να κυριαρχήσει η “σελεσάο”.

Βλέπετε, ο έμπειρος γκαρντ ήταν το κύριο επιθετικό “όπλο” της Αργεντινής και σημείωσε 15 πόντους στο πρώτο μέρος. Την ίδια ώρα, ο Σκόλα ήταν καλά μπλοκαρισμένος από τη φροντ λάιν των Βραζιλιάνων και ταυτόχρονα αρκετά άστοχος (συνολικά είχε 9 πόντους με 2/10 στα δίποντα).

Αυτοί οι δύο “παράγοντες” επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την παρουσία της Αργεντινής στο δεύτερο ημίχρονο. Η Βραζιλία έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 22-13 στο τρίτο δεκάλεπτο και μετέτρεψε το εις βάρος της 36-35 στο υπέρ της 57-49 στο 30’. Μάλιστα, η διαφορά εκτοξεύτηκε και σε διψήφια επίπεδα στην τελευταία περίοδο με τη “σελεσάο” να φτάνει εύκολα στο ροζ φύλλο.

Αξίζει να τονιστεί ότι το συγκρότημα του Ρούμπεν Μανιάνο σούταρε με ποσοστό 66% (27/41) στα δίποντα και είχε μεγάλη “υπεροπλία” στα ριμπάουντ (39 έναντι 26). Ο Ραούλ Νέτο με 21 πόντους ήταν φανταστικός για τους νικητές. Από την άλλη, ο Πριχιόνι σταμάτησε στους 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 33-36, 57-49, 85-65.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Μανιάνο): Νέτο 21 (1), Τέιλορ 4, Γκαρσία 5 (1), Χουέρτας, Μπαρμπόσα 10, Βαρεχάο 8 (9 ριμπ.), Τζιοβανόνι 7 (2), Νενέ 7, Μαρκίνιος Βιέιρα 13 (1 τριπ., 8 ριμπ.), Σπλίτερ 10 (8 ριμπ.).
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λάμας): Σκόλα 9 (7 ριμπ.), Μάτα, Καμπάτσο 11 (2), Πριχιόνι 18 (3), Λαπροβίτολα, Γκουτιέρεζ 6 (2), Ντελία 2, Χέρμαν 5 (1), Νοτσιόνι 4, Σάφαρ 10 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…