Κεντρική Διεθνή Βραβεύονται οι κορυφαίοι

Βραβεύονται οι κορυφαίοι

kupros

kupros

Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου ορίστηκε από την ΚΟΚ η τελετή βράβευσης των κορυφαίων της περσινής χρονιάς στην Κύπρο. Η εκδήλωση θα γίνει υπό την αιγίδα του υπουργού οικονομικών της χώρας, Χάρη Γεωργιάδη, και θα τιμηθούν πρωταθλητές και δευτεραθλητές όλων των κατηγοριών, οι εθνικές ομάδες, ενώ θα υπάρξουν και ατομικά βραβεία για όσους διακρίθηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης:
“Υπό την αιγίδα του έντιμου υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης, 2 Οκτωβρίου 2014 (19:00), η ετήσια τελετή βράβευσης όσων διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2013-14, από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Στην τελετή, η οποία είναι αφιερωμένη για μία ακόμα χρονιά στο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας “Παίζω με κανόνες, Οδηγώ με κανόνες“, θα απονεμηθούν τα τρόπαια στις ομάδες που κατέκτησαν τους τίτλους στην περσινή περίοδο.

Θα βραβευτούν, η πρωταθλήτρια ανδρών Α΄ Κατηγορίας ομάδα του ΑΠΟΕΛ, ο κυπελλούχος ανδρών Απόλλωνας, η δευτεραθλήτρια ΑΕΚ, ο πρωταθλητής Β΄ Κατηγορίας ανδρών Αχιλλέας Καϊμακλίου, η κυπελλούχος Αναγέννηση Γερμασόγειας, η δευτεραθλήτρια Ένωση Νέων Παραλιμνίου η κυπελλοπρωταθλήτρια γυναικών ΑΕΛ και ο δευτεραθλητής Κεραυνός. Στις μικρές ηλικίες, η πρωταθλήτρια και κυπελλούχος ανδρών κάτω των 18 ετών Α΄ Κατηγορίας, ΑΕΛ Λεμεσού, ο πρωταθλητής ανδρών κάτω των 18 Β΄ Κατηγορίας Αστέρας Μέσα Γειτονιάς, η κυπελλούχος ΕΝΑΔ Αγίου Δομετίου, η πρωταθλήτρια γυναικών κάτω των 18 ετών ΕΝΑΔ, ο πρωταθλητής ανδρών κάτω των 16 ετών Κεραυνός Στροβόλου, ο πρωταθλητής γυναικών κάτω των 16 ετών ΑΠΟΠ Πάφου, ο πρωταθλητής ανδρών κάτω των 14 ετών Ζήνωνας Καλαθόσφαιρα και η πρωταθλήτρια γυναικών κάτω των 14 ΕΘΑ Έγκωμης.

Βραβεία θα απονεμηθούν και στις νικήτριες των δύο τουρνουά 3×3, της Πάφου ομάδα Hoops και του Πρωταρά Red Village Ballers.
Βραβεία για τις διεθνείς τους επιτυχίες θα απονεμηθούν και στις Εθνικές μας ομάδες που έλαβαν μέρος στα πρωταθλήματα της FIBA Europe. Θα επιβραβευτούν η Εθνική Γυναικών κάτω των 18 ετών, η οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας, καθώς και η Εθνική Γυναικών κάτω των 16 ετών, που κέρδισε το αντίστοιχο πρωτάθλημα την περσινή χρονιά. Επίσης, θα βραβευτεί η Εθνική ανδρών κάτω των 20 ετών, για την τιμητική 8η θέση που κατέλαβε σε μία πολύ δύσκολη διοργάνωση όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας.

Σε ό,τι αφορά τις ατομικές διακρίσεις των αθλητών, οι οποίες επιλέγησαν από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, τα σωματεία και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΚ κορυφαίος άνδρας αναδείχθηκε ο Βασίλης Κούννας του ΑΠΟΕΛ, που θα παραλάβει το βραβείο “Άθως Χριστοδούλου” και καλύτερη γυναίκα η Άντρια Πιτσιλλίδου του Κεραυνού. Το βραβείο “Μάριος Παλάλας” θα απονεμηθεί στον καλύτερο έφηβο καλαθοσφαιριστή Παναγιώτη Μάρκου της ΑΕΛ. Στην κατηγορία νεανίδων αναδείχθηκαν ως καλύτερες οι Στέφανη Φουκαρή της ΕΝΑΔ και Ελένη Οικονομίδου της ΑΕΛ. Κορυφαίος παίδας καλαθοσφαιριστής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Δουκανάρης του Κεραυνού και κορυφαία κορασίδα η Μαρία Ευσταθίου του ΑΠΟΠ. Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Γιανναράς της ΕΝΠ. Τέλος κορυφαίος διαιτητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Αντώνης Δημητρίου.

Για την προσφορά τους στο άθλημα της καλαθόσφαιρας θα βραβευτούν ο τέως πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΚ, Γιώργος Χριστοφίδης, καθώς και οι Λουκάς Καλογήρου, Λάκης Παναγίδης, Ανδρέας Ολύμπιος, Ανδρέας Μακρής, Στέφανος Χατζηστεφάνου, Ελευθέριος Παπαηρακλέους, Παντελής Στρατή και Νεόφυτος Νεοφυτίδης. Η ΚΟΚ τιμά φέτος και οικογένειες που πρόσφεραν σημαντικά στο άθλημα κι αυτές είναι οι οικογένειες Κόνιαλη, Κοζάκη και Λοϊζίδη. Το βραβείο Fair Play θα απονεμηθεί στον καλαθοσφαιριστή του Ονήσιλου Ανδρέα Καμπάνη Γιαννή.

Πριν από την έναρξη των βραβεύσεων θα πραγματοποιηθούν οι χαιρετισμοί, από τον υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, την πρόεδρο του ΚΟΑ Δρα Κλέα Παπαέλληνα, τον πρόεδρο της ΚΟΕ Δρ Ουράνιο Ιωαννίδη, τον Γενικό Διευθυντή της ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρη Αλετράρη, καθώς και η ομιλία του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργου Χρυσοστόμου”,

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…