Κεντρική Basket League ΑΕΚ Αυτός είναι ο Ουίλιαμσον

Αυτός είναι ο Ουίλιαμσον

garrett williamson

garrett-williamson

Η ΑΕΚ συνέχισε να ενισχύει ρόστερ της ενόψει της επόμενης σεζόν και το τελευταίο μεταγραφικό της απόκτημα είναι ο Γκάρετ Ουίλιαμσον, τον οποίο φρόντισε να παρουσιάσει με τις απαραίτητες συστάσεις.

Ο Αμερικανός αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στο πρωτάθλημα Καναδά, στο οποίο αγωνίστηκε την περσινή σεζόν, έχοντας μέσο όρο 18.1 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 4.1 ασίστ.

Αναλυτικά το who is who του Ουίλιαμσον:
Ο Γκάρετ Ουίλιαμσον είναι ο νέος Αμερικανός που υπέγραψε συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Ο Ουίλιαμσον γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1988 στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και αγωνίζεται στη θέση του σμολ φόργουορντ.

Ο Αμερικανός άσος και κάτοχος διαβατηρίου Καναδά προέρχεται από τους Λόντον Λάιτνινγκ στους οποίους έπαιξε την περασμένη περίοδο και είχε μέσο όρο 18,1 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ σε 51 αγώνες για το πρωτάθλημα Καναδά ενώ αναδείχθηκε ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος.

Ο Ουίλιαμσον αποφοίτησε από το κολέγιο του Σεντ Τζόζεφ το 2010 και ως τελειόφοιτος (2009-2010) μέτρησε μέσο όρο 12,1 πόντους, 3,6 ριμπάουντ, 3,8 ασίστ και 1,7 κλεψίματα σε 31 ματς στο NCAA. Ο 26χρονος φόργουορντ δεν επιλέχθηκε από καμία ομάδα στο ντραφτ του ΝΒΑ και επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη λίγκα NBDL (Τούλσα 66ers, Όστιν Τόρος).

Το Νοέμβριο του 2012 ο Ουίλιαμσον αποφάσισε να γίνει κάτοικος Γερμανίας και φόρεσε τη φανέλα της Έχινγκεν με την οποία συμμετείχε σε 18 παιχνίδια στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος έχοντας μέσο όρο 9,4 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 3,8 ασίστ.

Ιδού εικόνα από τον Αμερικανό φόργουορντ:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες της ΑΕΚ

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έδωσε λύση στην ΑΕΚ, επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες. Οι παίκ…