Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Αυστραλία – Λιθουανία 82-75

Αυστραλία – Λιθουανία 82-75

pocius australia pagkosmio

pocius-australia-pagkosmio

Αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα η Αυστραλία έριξε στο… καναβάτσο τη Λιθουανία με 82-75 για τον τέταρτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας και ανέβασε το ρεκόρ της στο 2-1. Από την άλλη, η “Λιέτουβα” υπέστη την πρώτη της ήττα στο τουρνουά.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Αντρέι Λεμάνις βρέθηκε να προηγείται με 47-28 με τη λήξη του πρώτου ημίχρονο, ωστόσο εκεί που όλα έδειχναν “περίπατο”, η Λιθουανία κατάφερε να επιστρέψει στην επανάληψη χωρίς όμως να μειώσει τη διαφορά κάτω από τους 3 πόντους.

Έλειπε αυτό το “κλικ” που χρειαζόταν το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας προκειμένου να πραγματοποιήσει την ολική επαναφορά, όμως η Αυστραλία κράτησε την πρωτοπορία και κατέκτησε δίκαια το ροζ φύλλο έχοντας το προβάδισμα σχεδόν σε όλο το ματς. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Οι Αυστραλοί μπήκαν πολύ δυνατά στο παρκέ και με πίεση σε όλο το γήπεδο κατόρθωσαν να αποσυντονίσουν το παιχνίδι της Λιθουανίας και να φανερώσουν το κενό της στη γραμμή των γκαρντ. Ο Άαρον Μπέινς (10 πόντοι στο πρώτο δεκάλεπτο) και ο Τζο Ίνγκλις (9 πόντοι στο 10’) ήταν “καυτοί” και συνέβαλαν στο 30-20 της πρώτης περιόδου.

Η ομάδα του Λεμάνις ήλεγχε το ρυθμό αφού εκμεταλλευόταν στο έπακρο τη δυσκολία των Λιθουανών, ακόμα και να κατεβάσουν τη μπάλα. Η άμυνα των Αυστραλών ήταν εκπληκτική και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 47-28. Τα 13 λάθη της Λιθουανίας αποτύπωναν τα προβλήματα της και την έλλειψη ενός playmaker υψηλού επιπέδου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Γιόνας Καζλάουσκας αποφάσισε να αφήσει στην άκρη του πάγκου τους δύο NBAers, Γιόνας Βαλαντσιούνας και Ντονάτας Μοτιεγιούνας που ήταν λες και δεν έπαιζαν και επέλεξε να βάλει στο παρκέ τα αδέλφια Λαβρίνοβιτς. Οι δυο τους, ως καλοί “στρατιώτες” φρόντισαν να δώσουν το καλό παράδειγμα.

Οι Λιθουανοί φάνηκαν να ξυπνούν και με ένα γρήγορο σερί 8-0 μείωσαν σε 47-36 στο 22’. Τα “καγκουρό” άρχισαν να χάνουν την ηρεμία τους. Μάλιστα, η “Λιέτουβα” ροκάνισε τη διαφορά στους 5 πόντους (55-50) στο 27’. Η τρίτη περίοδος έληξε με το σκορ στο 62-56.

Η ομάδα του Καζλάουσκας δοκίμασε να μειώσει ακόμα περισσότερο, ωστόσο όταν η διαφορά έφτανε στους 3 πόντους, είτε γινόταν κάποιο λάθος, είτε οι Αυστραλοί έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι. Ένα τρίποντο του Μπρέκχοφ και 5 πόντοι του Άντερσεν έβαλαν… ταφόπλακα στα όνειρα των Λιθουανών για πλήρης ανατροπή, παρά την ομολογουμένως συγκινητική προσπάθεια του Ρενάλντας Σεϊμπούτις.

Ο Ίνγκλις με 18 πόντους και ο Μπέινς με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές που είχαν 7/10 (50%) στα τρίποντα. Στον αντίποδα ο Σεϊμπούτις σημείωσε 21 πόντους για τη “Λιέτουβα“.

Τα δεκάλεπτα: 30-20, 47-28, 62-56, 82-75.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Λεμάνις): Μπρέκχοφ 8 (2), Γκίμπσον, Ίνγκλις 18 (2), Νιούλεϊ 10 (1), Ντελαβεντόβα 13 (2), Μπέρστοου 2, Έξαμ, Μπέινς 14 (6 ριμπ.), Άντερσεν 7 (5 ριμπ.), Μότουμ 6, Τζαβάι 4 (5 ριμπ.)
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Καζλάουσκας): Πότσιους 6, Γιουσκεβίτσιους, Κουζμίνσκας 3 (1), Ν. Λαβρίνοβιτς 14 (1), Ματσιούλις 4 (1), Σεϊμπούτις 21 (1), Γιασάιτις, Μοτιεγιούνας 2, Κ. Λαβρίνοβιτς 8 (1), Γιανκούνας 9, Βαλαντσιούνας 4 (6 ριμπ.), Βασιλιάουσκας 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…