Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Αργεντινή – Ελλάδα 71-79

Αργεντινή – Ελλάδα 71-79

kalathis greece argentina pagkosmio

kalathis-greece-argentina-pagkosmio

Παρέλαση για τους 16!…
Εξαιρετική για ακόμα ένα παιχνίδι η Εθνική Ελλάδας, η οποία επικράτησε της Αργεντινής με 71-79, έκανε το 5×5 και κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο!

Απόλυτα συγκεντρωμένη στο πλάνο της η Εθνική για τρίτα δεκάλεπτα που έκανε επίδειξη δύναμης, ωστόσο, στο τέλος τα… χρειάστηκε! Αντέδρασε, όμως, ιδανικά στην αντεπίθεση της Αργεντινής και δείχνοντας χαρακτήρα έφτασε στη νίκη.

Καθοριστική ήταν η διαφορά στα ριμπάουντ, με την Εθνική μας να μαζεύει 41 (!) έναντι μόλις 25 των Αργεντινών.

Φοβερό το δίδυμο Μπουρούση-Καλάθη, με τον πρώτο να τελειώνει με double-double 16 πόντους και 15 ριμπάουντ και τον δεύτερο να μετράει 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ!

Πρώτος σκόρερ της Αργεντινής ήταν ο Σκόλα με 17 πόντους, ωστόσο, δεν κατάφερε να τραβήξει μόνος του το… κουπί μέχρι το φινάλε!

Γρήγορο τέμπο προσπάθησε να δώσει στο παιχνίδι η Εθνική ομάδα από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, με την επιλογή αυτή του Φώτη Κατσικάρη να δικαιώνεται απόλυτα. Η Αργεντινή κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό μόνο στα πρώτα λεπτά, όμως στη συνέχεια η Ελλάδα πάτησε γκάζι και με ακρογωνιαίους λίθους τους Καλάθη και Μπουρούση έφτασε γρήγορα στο +8 (17-9). Ο Έλληνας γκαρντ τιμώρησε με μακρινά σουτ την αμυντική τακτική της Αργεντινής στην αντιμετώπιση του πικ-εν-ρολ, ενώ με τον Πρίντεζη να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση, η διαφορά έφτασε στο +12 (28-16) μετά τα πρώτα δέκα λεπτά.

Η αντίδραση της Αργεντινής ήταν αναμενόμενη και ήρθε δια χειρός… Νοτσιόνι και Σκόλα που πέτυχαν μαζί δώδεκα πόντους και βοήθησαν την ομάδα τους να τρέξει επιμέρους σκορ 12-3, μειώνοντας στους 3 (31-28), με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει προβλήματα σε επίθεση και συγκέντρωση.

Η είσοδος του Καλάθη έδωσε εκ νέου τον έλεγχο της αναμέτρησης στην ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, η οποία έτρεξε ένα μίνι σερί 5-0 και απέκτησε εκ νέου διαφορά ασφαλείας, η οποία θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη αν Αντετοκούνμπο και Καλάθης δεν αστοχούσαν εξ επαφής.

Ό, τι δεν κατάφεραν οι δύο προαναφερθέντες από κοντά, το έκαναν οι Πρίντεζης και Ζήσης έξω από τα 6.75, εκτοξεύοντας τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό εκ νέου (44-33) με τη λήξη του ημιχρόνου, με την Εθνική να ξεπερνάει με τον καλύτερο τρόπο την αντεπίθεση της Αργεντινής με τον Σκόλα πρωταγωνιστή.

Στους ίδιους ρυθμούς συνέχισε η Ελλάδα, η οποία με την έναρξη της τρίτης περιόδου δεν έδειξε διατεθειμένη να χαρίσει το παραμικρό στην Αργεντινή! Αντίθετα, εμφανίστηκε στο παρκέ αποφασισμένη να καθαρίσει το παιχνίδι και κατάφερε να κάνει σερί 8-0 και να φτάσει στο +19 (52-33). Η απάντηση των Λατινοαμερικάνων ήταν άμεση, καθώς με μπροστάρη τον Πριχιόνι έκαναν αντίστοιχο σερί και μείωσαν εκ νέου.

Παρόλα αυτά, η Εθνική κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο της αναμέτρησης και σε κανένα σημείο τη τρίτης περιόδου, η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους δέκα πόντους. Καϊμακόγλου και Βουγιούκας πρόσφεραν ενέργεια και λύσεις, στέλνοντας την Εθνική στο +14 (64-50) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη είχε 12/12 βολές και 6/10 τρίποντα!

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, η συγκέντρωση πήγε… περίπατο στο στρατόπεδο της Εθνικής, η οποία είχε κακές επιλογές στην επίθεση, αδράνειες στην άμυνα και αποκορύφωμα ήταν η τεχνική ποινή στον Μπουρούση! Όλα αυτά τα εκμεταλλεύτηκαν οι Αργεντινοί και μάλιστα στο έπακρον, κάνοντας σερί 10-0, μείωσαν σε 64-60 και η εξέδρα πήρε… φωτιά!

Το παιχνίδι πλέον έγινε θρίλερ, η Αργεντινή μείωσε ακόμα και στους 2 (70-68) με πέντε σερί πόντους του Καμπάτσο, όμως, η Εθνική έδειξε κουράγιο και χαρακτήρα, κατάφερε να αντιδράσει και με σερί 6-0 έστειλε τη διαφορά στους οκτώ 2’53’’ πριν το φινάλε.

Αυτή ήταν και η καθοριστική βολή, καθώς η Εθνική μας δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο μέχρι το φινάλε να φανεί απειλητική και να διεκδικήσει τη νίκη, η οποία για ακόμα ένα παιχνίδι βάφτηκε “γαλανόλευκη”.

Τα δεκάλεπτα:16-28, 33-44, 50-64, 71-79.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λάμας): Σκόλα 17 (1), Γκαλιτσι , Μάτα , Καμπάτσο 10 (1) , Πριχιόνι 10 (2), Λαπροβίτολα 7 (1) , Γκουτιέρεζ 3 (1), Ντέλια 4, Χέρμαν 7, Νοτσιόνι 8, Μπορτολίν , Σαφάρ 5 (1).
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 16 (1 τρ., 15 ριμπ.), Ζήσης 13 (1 τρ., 5 ασίστ), Βασιλειάδης 2, Καλάθης 18 (2 τρ., 5 ριμπ., 4 ασίστ), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 6, Σλούκας 3 (1), Καϊμακόγλου 2, Αντετοκούνμπο , Βουγιούκας 4, Πρίντεζης 15 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…