Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Αισιοδοξία για νίκη

Αισιοδοξία για νίκη

skourtopoulos

skourtopoulos

Αποφασισμένοι για τη νίκη είναι άπαντες στο στρατόπεδο του Ρεθύμνου ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στον Πανελευσινιακό για το Κύπελλο Ελλάδας, όπως τόνισε ο τεχνικός της ομάδας, Θανάσης Σκουρτόπουλος, παρότι η ομάδα του δεν είναι ακόμα έτοιμη αγωνιστικά και έχει δώσει λιγότερα φιλικά από άλλες ομάδες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην κλήρωση του πρωταθλήματος, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη σε πρώτη φάση, καθώς το Ρέθυμνο στις πρώτες έξι αγωνιστικές αντιμετωπίζει τις τρεις πρώτες ομάδες της περσινής σεζόν.

Αναλυτικά, ο Έλληνας προπονητής δήλωσε στο rethymnobc.gr:
για το πόσο έτοιμη θεωρεί την ομάδα ενόψει του αυριανού αγώνα: “Είμαστε σε αρκετά καλό βαθμό ετοιμότητας. Δεν μπορώ να πω, όμως, ότι είμαστε 100% έτοιμοι. Έχουμε αρκετή δουλειά γιατί είμαστε καινούρια ομάδα. Έχουμε παίξει λίγα φιλικά σε σχέση με άλλες ομάδες αλλά παρ’όλα αυτά η πρώτη εντύπωση και εικόνα είναι καλή και μας κάνει αισιόδοξους για το αυριανό αποτέλεσμα. Σίγουρα όταν παίζεις στο γήπεδο σου με οποιαδήποτε ομάδα το αβαντάζ είναι δικό σου και ειδικά στο Ρέθυμνο που θεωρώ δεδομένη τη συμπαράσταση από τους φίλους μας”.

Για την ομάδα του Πανελευσινιακού: “Τον Πανελευσινιακό τον αντιμετωπίσαμε στο τελευταίο φιλικό αλλά δεν νομίζω ότι αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα ούτε τη δική μας αλλά ούτε και της Ελευσίνας. Σίγουρα είναι από τις ομάδες που έχουν ενισχυθεί πάρα πολύ, διαθέτει γεμάτο ρόστερ με έμπειρους Αμερικάνους και θεωρώ πως είναι μία από τις πιο καλά στημένες ομάδες για την φετινή σεζόν. Και αυτοί είναι σε στάδιο προετοιμασίας και αυτή την εποχή δεν μπορούμε να αξιολογήουμε ακτριβώς τη δυναμική μίας ομάδας”.

Για την χθεσινή κλήρωση του πρωταθλήματος: “Θα ξεκινήσω από το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος που θα μας βρει αντιμέτωπους με την ομάδα του ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Ο ΠΑΟΚ δείχνει να είναι το πρώτο φαβορί για την 3η θέση και έχει μία ομάδα πολύ έμπειρη και δυνατή. Θα είναι δύσκολο για εμάς χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα παλέψουμε για να ανταποκριθούμε και γιατί να μην πάρουμε και τη νίκη. Γενικά εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δεν υπολογίζω τόσο το πρόγραμμα όσο την ετοιμότητα που θα παρουσιάσει η ομάδα μου. Με όλους θα παίξουμε κάποια στιγμή και θα είμαστε έτοιμοι για το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που έχει. Την κλήρωση δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω καλή ή κακή αλλά εγώ θέλω μέσα από τα φιλικά και το τουρνουά “Πέτρος Οικονομάκης” να είμαστε έτοιμοι την πρώτη ημέρα του πρωταθλημάτος”.

“Τα πάντα για τη νίκη”

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αρχηγού της ομάδας, Γιάννη Καλαμπόκη, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό του για να φτάσουν στη νίκη απέναντι στον Πανελευσινιακό.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας γκαρντ είπε:
“Δεδομένο κάποιων απουσιών που έχουμε τις τελευταίες μέρες, λόγω κάποιων τραυματισμών, σίγουρα η ομάδα δεν θα είναι όσο έτοιμη θα θέλαμε. Παρ’όλα αυτά είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι μπροστά στον κόσμο μας και είναι σίγουρο ότι δεν θα ψάξουμε για δικαιολογίες. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό προκειμένου να κατακτήσουμε τη νίκη. Είναι ένας αγώνας Κυπέλλου που γενικά αυτά τα ματς τα χαρακτηρίζω ως επίσημα φιλικά και όσο περισσότερα παίξουμε τόσο περισσότερο θα βοηθήσουν στην προετοιμασία της ομάδας μας ενόψει του πρωταθλήματος.

Ο Πανελευσινιακός έιναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος αυτή την περίοδο, το οποίο κάνει το έργο μας δύσκολο αλλά θέλω να πιστεύω ότι η προετοιμασία μας και η προσπάθεια μας είναι τέτοια, που θα μπορέσουμε να βρούμε τα σημεία μέσα στον αγώνα ώστε να αναδείξουμε τις δικές μας αρετές.

Ο κόσμος μας αν μπορέσει να δώσει δυναμικό παρόν από το πρώτο κιόλας παιχνίδι νομίζω πως θα στείλει το μήνυμα και στις υπόλοιπες ομάδες ότι και φέτος θα είναι ο παράγοντας που θα ωθήσει την ομάδα σε μία καλή πορεία. Είναι δεδομένο ότι τον χρειαζόμαστε. Πιστεύω ότι θα μας συμπαρασταθεί και εμείς από την μεριά μας θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ώστε αυτός ο κόσμος να είναι υπερήφανος και να αγαπήσει αυτή την ομάδα”.

Για το πρόγραμμα του πρωταθλήματος: “Όσον αφορά στην κλήρωση, το ότι στις έξι πρώτες αγωνιστικές παίζουμε με τις τρεις πρώτες ομάδες του περσινού πρωταθλήματος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και εύκολη αλλά ελπίζω εκείνη την περίοδο να έχουμε φτάσει σε ένα μεγάλο βαθμό ετοιμότητας ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους με την δέουσα προσοχή. Ο πρώτος αγώνας εναντίον του ΠΑΟΚ σίγουρα είναι πολύ δύσκολος, μην ξεχνάμε ότι είμαστε μία καινούρια ομάδα και ο ΠΑΟΚ έχει υψηλούς στόχους και θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα. Το γεγονός όμως ότι είναι εκτός έδρας θεωρώ ότι μεταφέρει το άγχος στο φαβορί και δίνει μία σχετική ελευθερία σε εμάς οπότε ελπίζω να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι προς όφελος μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…