Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο “Έχουμε την ποιότητα”

“Έχουμε την ποιότητα”

djordjevic pagkosmio

djordjevic-pagkosmio

Τον υψηλό βαθμό δυσκολίας που έχει η αναμέτρηση με την Ελλάδα τόνισαν ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας, Σάσα Τζόρτζεβιτς και ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Ο Σέρβος εκλέκτορας έπλεξε το εγκώμιο της “γαλανόλευκης” αλλά υπογράμμισε πως η ομάδα του έχει την ποιότητα και την αμυντική προσήλωση για να τα καταφέρει, προσθέτοντας πως απαιτείται πολύ πάθος από τους παίκτες του:

“Η Ελλάδα είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης. Παίζουν πολύ ομαδικό μπάσκετ, πολύ γρήγορα, επιθετικά και έχουν πολύ έμπειρους παίκτες. Ξέρουν πώς να κερδίζουν μεγάλα παιχνίδια, αφού διαθέτουν αθλητές με συμμετοχές σε πολλά τέτοια και με πολλούς τίτλους.

Πάντως είμαι ήρεμος, γιατί πιστεύω πως έχουμε την ποιότητα για να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι τους, ειδικά με την άμυνά μας. Πιστεύω πως η ομάδα μου είναι έτοιμη και ανυπόμονη για να κάνει ένα καλό παιχνίδι την Κυριακή. Έχουν μια χημεία που φαίνεται στο παρκέ, αλλά εμείς θα πρέπει να τη σπάσουμε. Χρειάζεται ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και “φωτιά” στην καρδιά για να τα καταφέρουμε”.

Σε ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Τεόντοσιτς:

“Περιμένω ένα αμφίρροπο παιχνίδι, διαφορετικό από εκείνο το φιλικό που δώσαμε ένα μήνα πριν. Και περιμένω αυτή τη φορά να κερδίσουμε. Οι Έλληνες είναι μέχρι τώρα ανίκητοι. Παίζουν πολύ καλά σαν σύνολο και είναι μια πραγματική ομάδα. Θα είναι πολύ δύσκολο το έργο μας.

Στα πέντε παιχνίδια του πρώτου γύρου δείξαμε ομαδικό και μαχητικό πνεύμα. Πιστεύω πως ποιοτικά δεν διαφέρουν οι δύο ομάδες και ποντάρω πολύ στο να νικήσουμε. Θα υπάρχει άγχος, γιατί είναι φυσιολογικό πριν από έναν τόσο σημαντικό αγώνα, αλλά ανυπομονώ. Ειλικρινά μετράω τις ώρες για αυτό το παιχνίδι”.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν θυμάται  το επεισοδιακό φιλικό των δύο ομάδων πριν λίγα χρόνια, είπε: “Έχει περάσει πολύ καιρός από τότε και δεν υπάρχει λόγος να το επαναφέρουμε αυτό το περιστατικό ή να το σκεφτόμαστε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…