Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Όνειρο μου ο ΠΑΟΚ”

“Όνειρο μου ο ΠΑΟΚ”

kakaroudis kolossos

kakaroudis-kolossos

Ο Κώστας Κακαρούδης υπέγραψε το συμβόλαιο του και αποτελεί και επίσημα παίκτη του ΠΑΟΚ για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο 31χρονος φόργουορντ παρουσιάστηκε από τον μάνατζερ της ομάδας, Τέλη Ζουρνατσίδη, ο οποίος έπλεξε του εγκώμιο του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του “δικεφάλου” και αναφέρθηκε στους λόγους που επιλέχθηκε:

“Παρουσιάζουμε σήμερα τον Κώστα Κακαρούδη, έναν παίκτη που εδώ και πολύ καιρό ήταν επιθυμία μας να έρθει στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Στο κυνήγι της επάνδρωσης της ομάδας κάποιες φορές πηγαίνουν καλά τα πράγματα και κάποιες όχι. Τα δύο τελευταία χρόνια υπήρχε επιθυμία, φέτος όμως έγινε και γνωρίζαμε ότι θα αποτελεί ένα κομμάτι από την οικογένειά μας.

Προσωπικά η επιθυμία του να συνεργαστώ είναι πολύ παλιά, από τότε που ήμουν προπονητής στον Μαντουλίδη και ο Κώστας ήταν έφηβος. Θα σας δικαιολογήσω αυτή την επιμονή που είχαμε. Τίθεται το ερώτημα τί είναι αυτό το διαφορετικό και οι επιλογές είναι κατά το πλείστον καλές και πετυχημένες. Έχουμε δύο ομάδες σκάουτινγκ, η μία είναι η καθαρά μπασκετική.

Στο καθαρά μπασκετικό χρειαζόμασταν έναν παίκτη σαν τον Κώστα, έναν ψηλό που τρέχει το γήπεδο και απειλεί και από κοντά και από μακριά. Από την εποχή του Gecevski δεν είχαμε τέτοιο παίκτη. Μας έλειπαν αυτά τα χαρακτηριστικά και θέλαμε να βρούμε έναν παίκτη. Προσεγγίσαμε από πολύ νωρίς τον Κώστα και με την εξαιρετική συνεργασία με τον εκπρόσωπό του, κ. Καπάζογλου, ολοκληρώσαμε.

Το δεύτερο κομμάτι του σκάουτινγκ έχει να κάνει με εξωμπασκετικές καταστάσεις, με τον χαρακτήρα του παίκτη, πως λειτουργεί, πόσο καλός συμπαίκτης είναι. Είναι ίσως και μεγαλύτερης σημασίας με τις μπασκετικές ικανότητες κάποιου παίκτη. Σε αυτό το κομμάτι οι πληροφορίες που είχαμε από συμπαίκτες, συνεργάτες, αντιπάλους ήταν καλύτερα από αυτά που είχαμε σαν παίκτη.

Προσέχουμε πολύ ποιος θα γίνει ένας από μας, ο Κώστας γίνεται πανάξια ένας από μας. Η καριέρα του στον ΠΑΟΚ θα είναι εξαιρετική. Μακάρι να μείνει πολλά χρόνια στην ομάδα, να ωφεληθεί αυτός και η ομάδα”.

Τη σκυτάλη πήρε ο Κακαρούδης, ο οποίος υπογράμμισε πως η μετακίνηση του στον ΠΑΟΚ αποτελεί ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε:

“Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που ανήκω στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιο μέγεθος, είμαι πολύ μικρός να πω κάτι εγώ. Το όνομα τα λέει όλα. Η ομάδα αποπνέει υγεία η οποία φαίνεται πολύ καθαρά όταν έρθεις και παρακολουθήσεις από κοντά την προσπάθειά της. Μου το έλεγαν αυτό και το διαπίστωσα και εγώ όταν ήρθα και παρακολούθησα κάποια παιχνίδια.

Ήταν ένα κίνητρο για μένα, να γίνω μέλος μιας τέτοιας ομάδας. Η ομάδα θα είναι καινούρια, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά για να γίνουμε ομάδα, να παρουσιάσουμε ελκυστικό θέαμα, για να προσελκύσουμε κόσμο κοντά μας”.

Εν συνεχεία μίλησε για:

Την απόφαση του να πάει στον ΠΑΟΚ: “Υπάρχουν στη ζωή πολλά. Το κατάλληλο τάιμινγκ μετράει. Υπήρχαν άλλες προτεραιότητες στο παρελθόν. Η φετινή χρονιά ήταν η τρίτη και φαρμακερή και η καλύτερη. Πάντα ήθελα να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ και γίνεται ένα όνειρό μου πραγματικότητα“.

Τον κόσμο του ΠΑΟΚ: “Για τον ΠΑΟΚ είναι ο έκτος και ο έβδομος παίκτης ο κόσμος του. Έχουν περάσει τεράστια μεγέθη και παίκτες και είμαι περήφανος που είμαι εδώ”.

Την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα: “Είμαστε επαγγελματίες και πρωτίστως κοιτάμε να εξασφαλίσουμε τα χρήματά μας. Και αυτό είναι ένα μεγάλο συν και βαδίζει σε πολύ σταθερά βήματα”.

Τη συμμετοχή του δικεφάλου στο Eurocup: “Πολύ μεγάλο κίνητρο και η Ευρώπη. Και στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη ιστορία και θέλουμε να εκπροσωπήσουμε τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα όσο το δυνατόν καλύτερα το Eurocup“.

Την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα: Η περσινή επιτυχία είναι τεράστια στα μάτια μου τηρουμένων των αναλογιών, γιατί οι δύο μεγάλοι έχουν ξεφύγει οικονομικά. Ο ΠΑΟΚ με εφάμιλλο μπάτζετ άλλων ομάδων κατάφερε να κάνει σπουδαία πράγματα. Η τρίτη θέση είναι ο στόχος, αλλά στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό θα κοιτάξουμε να τους κερδίσουμε”.

Την προοπτική να παίξει στην Εθνική:Όνειρο κάθε παίκτη είναι να αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος. Για μένα παράδειγμα είναι ο Κώστας Χαραλαμπίδης που είχε κληθεί στην Εθνική στα 35 του. Είναι δύσκολο, μακρινό, αλλά δεν παύει να είναι όνειρό μου. Μου αρέσει πολύ να σουτάρω από μέση και μακρινή απόσταση. Και το γρήγορο παιχνίδι είναι στο στοιχείο μου, αλλά και να βοηθάω τους συμπαίκτες μου”.

Τον Χαραλαμπίδη και το στυλ μπάσκετ του ΠΑΟΚ: “Ο πρώτος μου μίλησα ήταν ο Κώστας. Τον εμπιστεύομαι 100% αλλά το θέμα είναι ότι φαίνεται το καλό κλίμα. Είναι και το τι νιώθεις… Δείχνει πολλά, δείχνει εμπιστοσύνη, σταθερότητα και πλάνο για το μέλλον. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να αφορίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις.

Νομίζω πως ναι, έγινα και πατέρας, παντρεύτηκα, ήρθα και στον ΠΑΟΚ. Υγεία να έχουμε και όλα θα πάνε καλά. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει παίκτες σταρ, παίκτη που θα βάλει 30 πόντους. Είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και έτσι πλέον είναι το μπάσκετ. Το παιχνίδι θα είναι μοιρασμένο, όλοι θα είναι χρήσιμοι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…