Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Σερβία – Γαλλία 73-74

Σερβία – Γαλλία 73-74

teodosic serbia france pagkosmio

teodosic-serbia-france-pagkosmio

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα η Γαλλία επικράτησε της Σερβίας με 74-73 και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Ο Λοβέρν ήταν ο παίκτης που με μία βολή ένα δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη του παιχνιδιού χάρισε τη νίκη στους “τρικολόρ”.

Η Σερβία ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά το παιχνίδι και πιάνοντας πολύ καλή απόδοση στην επίθεση ευτύχησε να προηγηθεί με 42-34 στο ημίχρονο. Ωστόσο το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Οι Γάλλοι ανέβασαν στροφές και κατάφεραν να μειώσουν στο καλάθι στο τέλος της τρίτης περιόδου (62-60).

Στο καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και όλα έδειχναν πως το παιχνίδι έδειχνε πως θα κρινόταν κυριολεκτικά στην τελευταία φάση. Ο Μπογκντάνοβιτς έκανε λάθος στην επίθεση της Σερβίας με το σκορ να είναι ισόπαλο 73-73 και ενώ απέμεναν τέσσερα δευτερόλεπτα για τη λήξη της αναμέτρησης.

Οι Γάλλοι έκαναν γρήγορη επίθεση, ο Λόβερν πήρε το φάουλ από τον Γιόβιτς και πήγε στις βολές. Ευστόχησε στις μία από τις δύο και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 42-34, 62-60, 73-74.
ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσις 5 (1), Σιμόνοβιτς 5, Γιόβιτς 9, Μπογκντάνοβιτς 12 (1), Μπιέλιτσα 11 (1), Μάρκοβιτς, Κάλινιτς 7, Μπίρσεβιτς, Κρστιτς, Ραντούλιτσα 21, Κάτιτς 2, Στίματς 1.
ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ): Ερτέλ 4, Μπατούμ 11 (1), Ντιό 15 (1), Λαβερν 29, Καουντί 3 (1), Τζάκσον 12 (3), Φουρνιέ, Πιετρούς, Γκόμπερτ 3, Ντιάο 4, Τιλί, Ζελαμπάλ 3 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…