Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Σενεγάλη – Πουέρτο Ρίκο 82-75

Σενεγάλη – Πουέρτο Ρίκο 82-75

senegal puerto pagkosmio

senegal-puerto-pagkosmio

Τόσο το Πουέρτο Ρίκο όσο και η Σενεγάλη προέρχονταν από συντριβή από την Αργεντινή και την Ελλάδα αντίστοιχα και ήθελαν όσο τίποτα τη νίκη στη δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου ούτως ώστε να κάνουν “σεφτέ” στο τουρνουά.

Οι Αφρικανοί ήταν αυτοί που χαμογέλασαν, επικράτησαν με 82-75 και κράτησαν στο… μηδέν τους Πορτορικανούς οι οποίοι έμειναν χωρίς ροζ φύλλο μετά από δύο παιχνίδια. Παράλληλα η αυριανή αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας κινδυνεύει να χάσει και τον Κάρλος Αρόγιο ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.

Κατά τα άλλα, το Πουέρτο Ρίκο μπήκε πιο δυνατά στο ξεκίνημα του αγώνα και με τον Κάρλος Αρόγιο να δίνει το… ρυθμό προηγήθηκε με 13-6 στο 4’, χάρη σε 8 πόντους του έμπειρου γκαρντ. Οι Σενεγαλέζοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά με τρίποντο του Γκαλίνδο, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 13 πόντους (25-12) στο 8’.

Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 29-20. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Σενεγάλη “ξύπνησε” και επανήλθε άμεσα φέροντας το ματς στα… ίσια (29-29 με σερί 9-0 στο 13’).

Ακολούθως οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο για να φτάσουμε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (41-40) υπέρ των Αφρικανών. Αρχικά, ο τραυματισμός του Αρόγιο (σ.σ. δεν έπαιξε στο δεύτερο μέρος) δεν άλλαξε τα δεδομένα με την έναρξη της επανάληψης, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα, φαινόταν η απουσία του.

Και αν η τρίτη περίοδος κύλισε με αρκετές εναλλαγές στο σκορ, από το 28’ και μετά, η Σενεγάλη άρχισε να “χτίζει” μία διαφορά που της επέτρεψε να κλείσει το δεκάλεπτο όντας μπροστά με 63-58. Οι Αφρικανοί “καθάρισαν” τη… μπουγάδα στην τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης.

Με επιμέρους σκορ 10-3 η Σενεγάλη μετέτρεψε το υπέρ της 70-67 σε 80-70, 40 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους Πορτορικανούς.

Ο Φαγιέ με 20 πόντους και ο Ντιένγκ με 18 πόντους και 13 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Στον αντίποδα, ο Μπάλκμαν (21 πόντοι, 7 ριμπάουντ) δεν έφτανε για τους ηττημένους που είχαν 12/29 (41%) στα τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 20-29, 41-40, 63-58, 82-75.
ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Σαρ): Νιάνγκ, Νταλμέιδα 9 (1), Τόμας 2, Εντόι Μαμ., Ντιόπ 10, Εντόι Μαλ. 8 (2), Φαγιέ 20 (4), Εντούρ 8, Εντιαγιέ 6, Ντιένγκ 18 (13 ριμπ.), Μπάτζι 1.
ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ (Όλμος): Κλεμέντε 2, Μπαρέα 15 (3), Φράνκλιν 4 (1), Αρόγιο 11 (3), Βασάγιο 6 (2), Ριβέρα 6 (1), Σάντσεζ 2, Χουέρτας, Μπάλκμαν 21 (7 ριμπ.), Γκαλίνδο 6 (2), Σαντιάγκο 2 (7 ριμπ).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…