Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ούτε τώρα οι Παίδες

Ούτε τώρα οι Παίδες

greece croatia 2014

greece-croatia-paidon-2014

Η Εθνική Παίδων δεν κατάφερε ούτε στην τελευταία αγωνιστική της Α’ Φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Λετονίας να πετύχει νίκη και ύστερα από τρεις αναμετρήσεις και ισάριθμες ήττες συνεχίζει στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-16.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε εξαιρετική απόδοση στο πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη “λύγισε” από την ανώτερη Κροατία, γνωρίζοντας την ήττα με 56-51.

Eκ των νικητών ξεχώρισε ο Λούκα Κοτρούλια (19π.-5ρ.) με τον Λέο Σίζμιτς (11π.-3ρ.) να ακολουθεί σε απόδοση.

Από την ομάδα του Μάνου Μανουσέλη, που στερήθηκε ξανά τις υπηρεσίες των  τραυματιών Μιχάλη Λούντζη και Θανάση Μπολάτογλου, φοβερό παιχνίδι έκανε ο Βασίλης Χρηστίδης (11π.-18ρ.) που σημείωσε double-double, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Δημήτρη Μωραΐτη (13π.-7ρ.-2ασ.)

Η “γαλανόλευκη” μπήκε αποφασισμένη με το “καλημέρα” παίρνοντας το προβάδισμα το οποίο δεν έχασε σε όλο σχεδόν το πρώτο μέρος. Η ολοκλήρωση της εναρκτήριας περιόδου την βρήκε στο +4 (12-8) και η υπεροχή της συνεχίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερο δεκαλέπτου.

Η διαφορά έφτασε στο +8 (16-8) στο 11’ αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Κροάτες άρχισαν να παίρνουν με αργά αλλά σταθερά βήματα τα “ηνία” του αγώνα. Σαν αποτέλεσμα, κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας “βραχεία κεφαλή” (29-30).

Στο δεύτερο μέρος, με εξαίρεση ένα πεντάλεπτο, από το 24’ (35-34) που η Εθνική μας ξαναπήρε την πρωτοκαθεδρία στο σκορ, η Κροατία επιβλήθηκε πλήρως και με ένα σερί 11-0 διεύρυνε την απόσταση στους 8 πόντους (42-50 στο 33’).

Οι διεθνείς πίεσαν και κατάφεραν να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης με μεγάλες αξιώσεις μειώνοντας στον πόντο (51-52) 1’ πριν την κόρνα της λήξης χάρη σε τρίποντο του Μωραΐτη, ο οποίος στην επόμενη επίθεση αστόχησε και το καλάθι του Λούμπισιτς  έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Κροατών.

Τα δεκάλεπτα: 12-8, 29-30, 42-43, 51-53
ΕΛΛΑΔΑ (Μανουσέλης): Λούντζης, Μωραΐτης 13 (3), Γοργόνης 2, Σκούφης 7, Μπολάτογλου, Κούτρας, Χατζηκυριακίδης 2, Χρηστίδης 11 (18ρ.), Παπαδάκης 6, Τάρλας 2, Τάταρης 8, Κουρεπης.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Μπράλιτς): Ουλιάρεβιτς 3 (1), Μάρτινατς, Καλάζιτς 3, Κοτρούλια 19 (2), Πρσκάλο 2, Σάβιτς, Λάζιτς 6, Σίζμιτς (11 (1), Μπάιο, Tσόλακ 2, Μπουλίεβιτς 6 (2), Λιούμπισιτς 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…