Κεντρική Ασίστ Basketbase Οι πολυταξιδεμένοι της Α1

Οι πολυταξιδεμένοι της Α1

kafkis papamakarios

kafkis-papamakarios

petridis-giorgosΔεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που -με αφορμή την περίπτωση του Μοχάμεντ Φαγιέ, ο οποίος θα φορέσει την τρίτη διαφορετική φανέλα στο ελληνικό πρωτάθλημα- καταγράψαμε τους ξένους, οι οποίοι έπαιξαν σε περισσότερες από δύο ομάδες της Α1.

Με αφορμή την επίσημη -πια- ανακοίνωση της απόκτησης του Παναγιώτη Καυκή από τη Νέα Κηφισιά, το eBasket.gr ανασύρει σήμερα όλες τις περιπτώσεις των πιο πολυταξιδεμένων Ελλήνων παικτών στην Α1, αφού η ΑΕΝΚ γίνεται ο 9ος σταθμός στην καριέρα του έμπειρου γκαρντ σε αυτήν. Πριν την Κηφισιά έπαιξε κατά σειρά σε: Μακεδονικό, Απόλλωνα, Πανιώνιο, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Κολοσσό, Περιστέρι και Ηλυσιακό.

Ας δούμε λοιπόν ποιοί είναι αυτοί που έπαιξαν με τουλάχιστον επτά διαφορετικές ομάδες στην Α1:

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος είναι με διαφορά ο πρώτος της σχετικής λίστας, αφού πριν αποσυρθεί στη διάρκεια της σεζόν που πέρασε, είχε προλάβει ήδη να φορέσει 12 διαφορετικές φανέλες, από το 1998-’99 (πάντα ως προς τη μεγάλη κατηγορία). Οι “σταθμοί της καριέρας του” κατά σειρά: ΑΕΚ, Άρης, Νήαρ Ηστ, Ιωνικός Ν.Φ., Ολυμπιακός, Λάρισα, Κολοσσός, Περιστέρι, Ηρακλής, Ηλυσιακός, Πανελευσινιακός και Ίκαρος.

Είναι χαρακτηριστικό πως επί του παρόντος δεν υπάρχει άλλος παίκτης με διψήφιο αριθμό ομάδων στην Α1, κάτι που όμως μπορεί να κάνουν άμεσα οι Γιάννης Γκαγκαλούδης, Αλέξης Κυρίτσης και Νέστορας Κόμματος, οι οποίοι έχουν παίξει σε εννιά διαφορετικές ομάδες, όπως δηλαδή και ο Καυκής.

Ακολουθούν στη σχετική λίστα με οκτώ διαφορετικούς σταθμούς στη “μεγάλη” κατηγορία οι: Γιώργος Αποστολίδης, Περικλής Δορκοφίκης, Μάκης Νικολαΐδης και Βασίλης Σούλης.

Από επτά έχουν περάσει οι: Γιώργος Σιγάλας, Γιάννης Σιούτης, Γιώργος Τσιάκος, Κώστας Χαραλαμπίδης, Γιώργος Αγαδάκος, Κώστας Μάγλος, Γιάννης Καλαμπόκης, Σάσα Μάρκοβιτς, Σωτήρης Καραποστόλου, Δημήτρης Μαρμαρινός, Φάνης Κουμπούρας και Φράνκο Νάκιτς.

Σε αυτούς θα προστεθεί ο Βασίλης Σίμτσακ, που έχει φορέσει έξι διαφορετικές φανέλες στην Α1.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…